Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Toerisme in het parad… | Home | Met z’n vieren aan bo… »

Begrafenismuziek

Woensdag 02 februari 2011 @ 03:23 Gisteren zijn we omhoog gelopen naar het dorpje. Wat een klim! Bij de tweede stap beet het al in de kuiten. We hebben een heel eind gelopen om te kijken waar de bussen komen. Het dorpje is niet groot, maar heeft een leuke tent waar je prima kunt eten voor een super prijsje. Daartegenover zitten wat winkeltjes die echt super toeristisch zijn. Er komen hele busladingen naar toe. Het uitzicht daar is geweldig over onze baai. En in die winkeltjes zijn de prijzen in US-dollars, niet in de lokale valuta, dan weet je het wel.

Na gezellig ge-Happy-Hour-ed te hebben met de Vivente, de Irun (de Brazilianen) en de Sara (Noren) zijn we samen met de Vivente wat gaan eten in het dorp. Nog een keer de klim, maar het was het waard. Het was lekker eten en er was live muziek. Het was super druk, iedereen netjes gekleed. Toen we weggingen en de live muziek inmiddels gestopt was, hoorden we dat de muziek er was omdat er iemand dood was gegaan. Dit was de begrafenis! Aan het einde van de avond zaten we bij de haven en kwamen we met een paar locals in gesprek. Zij vertelde ons dat ze inderdaad als het een ouder iemand betrof die doodging, soms een feestje bouwde. Deze persoon had dan zeg maar de leeftijd om te sterven en een mooi leven gehad, dus waarom niet blij zijn voor hem of haar. Mooi hoe andere culturen met de dood omgaan. Triest was dat zij ook vertelde dat het sterftecijfer onder jongeren erg hoog was vanwege drugs. Je ruikt hier inderdaad geregeld de lucht van een goede joint en krijgt er ook net zo vaak een aangeboden. Blijkbaar is dat niet het ergste spul wat ze hier roken of gebruiken. Deze ‘big mamma’ waar we mee zaten te praten was er wel bedroefd onder, vond het erg dat de eigen cultuur zo overschaduwd wordt door allerlei andere culturen waarvan de jongeren denken dat het beter is of alleen maar omdat het cool is. Het lijkt erop alsof ze hier redelijk dezelfde problemen wat dat betreft hebben als bij ons.

Vandaag hebben we de punt leeggemaakt voor Etienne z’n ouders. Ze kunnen er morgen zo in. Ook meteen weer wat andere zaken verlegd. Het is grappig want je hebt sommige dingen echt tig keer vast tijdens de reis. Dat komt omdat je pas na een tijdje ondervind wat handig is of wat echt nutteloos is. Ik heb ook het idee dat ik alles steeds meer kan wegstoppen, er moeten dus ook dingen weggaan zou je zeggen. Het is altijd weer eens goed om zo door de boot te gaan, alles ligt weer netjes vast en wij hoopten nog een lange meerlijn te hebben, die lag inderdaad nog helemaal voorin de punt. Deze hangt dus nu aan dek.

Vanavond is er live muziek in de bar bij het water. Etienne is samen met de Vivente nog wat gaan drinken. Ik hoor straks wel hoe het daar was, want ik kan de band hier horen. Morgen gaan we Etienne z’n ouders op halen van het vliegveld. Ik ben benieuwd, zal wel een ‘eilandreis’ met de bus hier.


La Luna ligt verscholen achter de meest linkse palmboom op het middenstrandje.


twee reacties

Wat een geweldig uitzicht. Schitterend. Wat fijn voor jullie dat Etienne z’n ouders komen. Dat zal genieten worden.
Liefs
Git
Brigitta - Woensdag 02 februari 2011 @ 09:44

Hi D, las ergens dat Marigot Bay beschouwd wordt als ‘de mooiste baai’ van de Caribbean! De baai is regelmatig beschreven (bedicht) en bezongen dus jullie moeten dat prachtige plekje wel op de juiste waarde schatten hoor. Maar misschien hebben jullie al wel mooiere plekjes (minder druk/toeristisch) gezien… Hoop dat de ouders van Etienne het heel erg naar hun zin gaan krijgen. Dat zal een fijn weerzien zijn met elkaar. Veel plezier met elkaar. XXX Linda
Linda - Woensdag 02 februari 2011 @ 18:52  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.