Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Met z’n vieren aan bo… | Home | Het eerste zeiltochtj… »

Nederland en België in de modder

Vrijdag 04 februari 2011 @ 03:13 Vandaag was een excursiedagje. We waren net even van die toeristen van een cruiseboot, alle trekpleisters in één dag. Samen met de Vivente en de Jakker zijn we namelijk naar én de Sulpher Springs én de Diamond Falls geweest.

Vanochtend een taxi geregeld voor een leuk prijsje en op weg. Het was een hele trip naar deze toeristische trekpleisters, zeker een dik uur rijden. Maar hierdoor kreeg je wel een goede indruk van het eiland. Het eiland is vulkanisch, waardoor er verschillende berguitlopers zijn. Schitterend! Veel bananenplantages en palmbomen gezien. Aan de wegen kun je zien dat ze erg veel schade hebben ondervonden van de orkaan Thomas; hele gaten in de weg, bruggen weggeslagen en huizen ingestort.


De Pitons, het 'landmark' van St. LuciaIn 1766 was de uitbarsting van de vulkaan en in de krater zijn nu de Sulpher Springs. Het borrelt nog wat in de krater en de stoom ontsnapt. Het ruikt er erg naar rotte eieren, de zwavel. Lager was een pooltje met heerlijk warm modderig water. Nou is het water waarin we rond de boot zwemmen al niet koud, zo’n 28 graden, maar dit was nog warmer en dat was toch wel heerlijk. We hebben daar lekker een ‘duik’ genomen, daarna ons met modder ingesmeerd. Dat moest je dan laten indrogen in de zon en dan weer afspoelen. Het modder en het warme bad is goed voor reuma, je spieren en je huid. En, het allerbelangrijkste, je zou er 10 jaar jonger van worden… we hebben ons dus goed ingesmeerd!! Je weet maar nooit ;-)
Na de Sulpher Springs in Soufriere wat gegeten bij Captain Kent. Omdat de dag nog niet over was, op naar de volgende toeristische trekpleister, de Diamond Falls. Dit is een aangelegde tuin, in het bezit van een (waarschijnlijk rijke) familie. Het is een schitterende botanische tuin, met alle planten die wij normaal in de vensterbank zetten. Daar was ook een waterval(letje). Deze waterval is wel beroemd want Superman heeft hier (in Superman II) een orchidee gepakt voor Loïs en heeft decor gestaan in nog een andere film, Blue Diamond. De waterval had nu de kleuren wit (calcium), geel (zwavel) en rood (ijzer). Ze dankt haar naam aan het feit dat er ook de kleuren groen (koper) en blauw (?) in kunnen komen. Helaas hebben we dat vandaag niet gezien.Het was een geslaagde excursiedag voor de Nederlands/Belgische bemanningen. We hebben het afgesloten met natuurlijk (!) een biertje tijdens Happy Hour.

een reactie

Leuke foto met z’n allen in bad,maar die twee modderfiguren spannen de kroon.Fijn dat je zulke leuke plaatsen daar kunt bezoeken met Frits en Gerda,doe ze de groetjes en ook voor jullie,en geniet met z’n allen!XX
ANNY - Zaterdag 05 februari 2011 @ 00:00  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.