Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Nederland en België i… | Home | Zaterdag »

Het eerste zeiltochtje met onze nieuwe bemanning

Zaterdag 05 februari 2011 @ 04:31 Vanochtend vertrokken uit Marigot Bay. We hebben eerst nog even de Jakker gedag gezegd, die gaan we over een paar maanden vast wel weer zien. Daarna op naar Rodney Bay. Het was een schitterend dagje zeilen, wel vlagerige wind, maar niet heel veel golven. Perfect dus voor het eerste dagje zeilen met Frits en Gerda. Het was genieten, maar zonder de zonnetent wel even goed opletten met hun, nog witte huidjes.

Het noorden van St. Lucia is lager dan het zuiden, wat weer een heel ander beeld geeft om naar te kijken. Rodney Bay is een hele grote baai, daarin is een kleine opening richting de jachthaven en verder door naar een binnenbaai. De jachthaven is erg groot met ook een paar hele grote jachten.

Vanmiddag heb ik alle spulletjes, die Frits en Gerda hadden meegenomen, weer een plekkie gegeven. Het was een feestje; drop, stroopwafels, eierkoeken, speculaas, de Happinez en hagelslag! Ook nuttige zaken zoals Strepsils, Paracetamol en Autan. Heel belangrijk ook een nieuwe WiFi antenne en een spare waterpomp. Zo’n zelfde als kapot was gegaan onderweg naar de Kaap Verden. Het was helaas geen garantiegevalletje van Mitsubishi, maar Drinkwaard heeft ons wel een nieuwe gegeven als garantie. Super service dus!!!

Later op de middag zijn we naar de wal getogen. Wat rondgeneusd, gedronken en heerlijk gegeten samen met de Vivente. We kwamen ook Jan en Susan van de Peter Pan weer tegen. Even bijgekletst. Morgen het stadje maar eens verder bekijken.


twee reacties

Wat aardig dat ze gat ze ook een paar ijskrabbers hebben meegebracht, die zullen jullie wel nodig hebben,
Geniet!
Hans
Hans () - Zaterdag 05 februari 2011 @ 11:40

@Hans – Wat goed opgemerkt! Ja, vier ijskrabbers, waarvan sommige te gebruiken zijn tot 30 graden! ;) Erg handig voor ons… maar niet voor het ijs. Krabben hebben we gelukkig nog steeds niet gedaan. ;-) Het is voor de aangroei onderaan de boot te verwijderen. Etienne doet dat nu met zijn pasje van de Office Center, maar die is onderhand wel versleten. Greetzzzz
Denise - Zaterdag 05 februari 2011 @ 15:35  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.