Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Het eerste zeiltochtj… | Home | Piet Paulusma in de C… »

Zaterdag

Zondag 06 februari 2011 @ 03:17 Vandaag was het zaterdag. Zo op reis heb je weinig benul van tijd, van de dagen, van de uren. Ik merk het nu omdat, als we ons afvragen hoe laat het is, Frits en Gerda wel een horloge om hebben. Wij allang niet meer. Ik af en toe nog wel eens, als we ergens perse op tijd moeten zijn, bijvoorbeeld toen we naar het vliegveld gingen. De dagen gaan ook geruisloos in elkaar over en wat voor dag het is, doet er alleen maar toe met bijvoorbeeld in- en uitklaren…in het weekend betaal je overuren.

Ik liep vandaag, toen ik besefte dat het zaterdag was, ineens met het liedje van Blof in mijn hoofd, Zaterdag. Schitterend nummer vind ik, zo’n heerlijke chilled down, relaxte song. Echt het zaterdaggevoel in muziek omgezet. Thuis had ik ook een zaterdaggevoel. Dan moest er toch nog van alles, want dat was de enige dag dat je samen vrij was en de winkels nog open. Toch had je die dag, zo voelde het, alle tijd. Rustig even ontbijten en dan op weg, toch wel redelijk ‘hup-hup’ dingen regelen, omdat je niet heel de dag daarmee bezig wilde zijn. Zodat je aan het einde van de middag weer lekker een wijntje of biertje ging drinken en zo de avond in rolde, op naar weer lekker relaxed wat eten en drinken alleen of met vrienden.

Nu zijn alle dagen nagenoeg hetzelfde. Dat is eigenlijk best saai, maar aan de andere kant ook weer heerlijk relaxed. Want het is gewoon altijd zaterdag. Het is geen zondag, want we moeten toch vaak wel dingen, zoals boodschappen, wassen, of dingen regelen en de zondag is voor mij zo’n dag dat helemaal niets moet. Het is ook geen maandag, want ik hoef niet meer naar mijn werk. Het is dus ook geen dinsdag, geen woensdag en geen donderdag. En vrijdag, dat is het soms nog wel eens. Als we een hele dag druk geklust hebben of veel andere dingen geregeld en dan zit je eind van de middag of ’s avonds aan een biertje, dan voelt het soms wel eens als een vrijdag. Maar meestal is het gewoon een zaterdag. Rustig aan in de ochtend, ‘hup-hup’dingen regelen en dan eind van de middag naar de Happy Hour, om zo relaxed naar het avondeten te rollen, alleen of met andere vertrekkers.

Vandaag was ook weer een echte zaterdag; vanochtend gemaild en gezwommen, vanmiddag boodschappen en eind van de middag Happy Hour met de Vivente, daarna aan boord heerlijk gegeten. Super hoor, al die zaterdagen. De vrijdagen zijn altijd erg bevredigend, maar de zaterdagen zijn toch wel het geweldigst!

twee reacties

Het is nu echt ZONDAG, geen zaterdag.
Niets moet, alles mag!
Groetjes.
Arie Groeneweg () - Zondag 06 februari 2011 @ 09:57

tijd is los zand je denkt ik heb de tijd en het is weg, maar geniet van alle tijd die er is zeker in zo mooi streek, zand zee en liefemensen om je heen. pakt het met bijde handen vast.

jo kus voor jullie vier
jo () - Zondag 06 februari 2011 @ 16:13  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.