Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Zaterdag | Home | Frankrijk met een Car… »

Piet Paulusma in de Carrieb

Zondag 06 februari 2011 @ 22:13 Het was alsof Piet Paulusma het weer vandaag had voorspeld en het een keer bij het goede eind had; “bewolkt met af en toe een bui, hier en daar de zon, de wind trekt af en toe aan van matig tot hard. Oât man!”

Vanochtend lekker ’s zondags ontbeten met een eitje. We hadden afgesproken naar Pigeon Island te gaan samen met de Vivente. Pigeon Island is vernoemd naar een admiraal die duiven fokte. Inmiddels is het geen eiland meer, maar een schiereiland. Al heel lang geleden hebben ze het eiland met het vaste land verbonden. Het zijn twee heuvels, waartussen een bergkam loopt. De heuvels zijn vrij steil. Ik ben niet meegegaan en ben lekker rustig aan boord gebleven.

De anderen hebben de heuvels beklommen, in de volle zon. Het was een aardige klim en naar de hoge top zelfs nog best een hike over verschillende keien. Het fort dat daar vroeger heeft gestaan was nu niets meer, maar het uitzicht was geweldig! Je keek zo over de baai en helaas was het niet helder, anders kon je zeker ook Martinique zien liggen.

Vanmiddag zijn we nog even de kant opgegaan, in het plaatsje Rodney Bay (via de binnenbaai, met de dinghy) zijn heel veel restaurantjes, cafeetjes en een paar grote supermarkten. Toen we weer terug voeren naar de boot begon het weer te regen, het kwam met bakken uit de lucht. We waren nat, erg nat. En na het eten was het helemaal hier en daar een bui. We bleven van buiten naar binnen gaan. Het waait dan zo hard, dat de zonnetent geen bescherming tegen de regen bied. Na de koffie zeg ik, “hoor ik nu regen?” Ik kijk naar de kant en zie het daar wazig worden, dan zie ik de regen naar beneden stromen in het licht van de straatlantaarns, ik zeg “ja het regent daar”. En terwijl ik de r uitspreek, regent het hier ook…

Morgen gaan we eerst uitklaren en dan naar Martinique, zo’n 20 mijl. Ik hoop dat Piet Paulusma dan geen gelijk krijgt, anders wordt het een nat of in ieder geval klam (zeker als we met z’n allen moeten binnen zitten) tochtje.


een reactie

Wat een smal pad en dan nog zo hoog ook. Wel een heel mooi uitzicht!
groetjes
Git
Brigitta - Maandag 07 februari 2011 @ 07:13  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.