Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Piet Paulusma in de C… | Home | Watersportzaken en su… »

Frankrijk met een Caribisch sausje

Woensdag 09 februari 2011 @ 04:02 Soms heb je het wel eens over "wat als we weer in NL zouden zijn.." Ik weet dat ik nu veel dingen mis uit NL, ten eerste jullie, de mensen (!). Daarnaast AH (met al z'n spulletjes, wat je ook maar wilt eten), HEMA (lekker makkelijk), dropjes, hachee, de afhaalchinees en ook sommige tijdschriften (bijvoorbeeld de Happinez, lekker even voor zitten met een kop thee). Maar vandaag weet ik ook wat ik, als we ooit weer terug zouden zijn en we weer moeten gaan werken, heel erg ga missen. Vrijheid.
.
En dan meer in de zin van tijd. We gingen net na de lunch naar de kant, even rondkijken en boodschappen doen. Inmiddels is het dik tien uur en zijn we net terug.. Dat overkomt ons heel vaak, je wilt iets gaan doen en het gaat toch anders dan gedacht. Gewoon omdat niets moet. Morgen weer een dag. Er zijn maar weinig dingen die echt, maar dan ook echt, perse vandaag moeten gebeuren. Je laat je makkelijk 'overhalen' of 'weerhouden' van je voorgenomen actie om wat anders te gaan doen. Wij gingen vanmiddag wat drinken, zit daar de Vivente. Dat werd langer drinken, nog even ergens anders wat drinken en toen konden we alweer gaan eten. Super gezellig en dus morgen maar verder kijken en boodschappen doen. De supermarche loopt echt niet weg. ;-)
.
Het inklaren gaat hier op Martinique super makkelijk. Tja, het is ook een beetje Europa. We liggen nu in de baai bij Le Marin. Een hele grote baai, met heel, heel veel boten. We kwamen gisteren de baai in en wisten niet wat we zagen. Alle kleine inhammen rechts en links liggen ook al erg vol. Inmiddels hebben we een leuk plekje, dichterbij de haven. Aan de steiger liggen mega grote zeilboten, waartussen charterboten liggen.
.
Er zijn verschillende watersportzaken en zo op het eerste gezicht kun je hier van alles wel laten maken. We hebben ook al aardig wat gekocht, wat vlaggen voor de komende maanden, slotje, ogen enz. Nog geen ankerlier. Morgen nog even naar een andere watersportzaak. Het is wel heel anders hier dan de afgelopen tijd; iedereen praat Frans, de meesten zijn blank en je betaalt gewoon met de euro. Omrekenen is dus geen probleem. We hebben al een Delifrance gezien en bij een van de hippe tenten langs het water kon je weer croque monsieurs (tosti's) eten. Het is hier net Frankrijk met een Caribisch sausje...of toch meer Carrieb met een Frans sausje?
-----
At 8-2-2011 02:04 (utc) our position was 14°27.45'N 060°52.11'W

twee reacties

Hallo Denise…... ja vrijheid ;-) heerlijk he. Zoals ik afgelopen Maandag. Altijd wel vanalles te doen op deze dag. Maar mijn nicht kwam even op de koffie ‘s middags. En we zouden met de honden gaan wandelen. Zo rond half 4 weer terug thuis. Gezellig samen aan de koffie. Er wordt nog een flesje rode wijn open getrokken. We raakten niet uitgepraat. Inmiddels kwam Kees ook thuis. Heb met wat we in huis hadden wat te eten gemaakt. Want aan boodschappen doen was ik in het weekend niet toegekomen. En voor we het in de gaten hadden werd het 10 uur ‘s avonds. Och ja…. morgen weer een dag. En anders weer een volgende dag…
Heerlijk gewoon, ook voor jullie. Dikke kus José
José () - Woensdag 09 februari 2011 @ 09:06

Ha Denise & Etienne,
mmm ja, vrijheid. Lekker hoor. Geniet ervan!
Lees dat jullie vlaggen hebben gekocht voor de komende tijd.
Ik ben vlaggen aan het verzamelen en bundelen (zie website).
Voor Caribisch gebied nu aan het uitzoeken welke Eilanden onder welke nationaliteit vallen.
Had eerst alle eilandjes en hun vlaggen verzameld. Maar dat zijn er 78!!!
Beetje veel.
Geniet van de luxe en alle lekkernijen. Hoop dat er genoeg mensen crewmember worden trouwens, zou toch gaaf zijn!
lieve groeten van nu nog landrot :)
Daan () (URL) - Donderdag 10 februari 2011 @ 16:21  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.