Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Nog meer Martinique | Home | Heen en weer zeilen »

Caribische logica of mijn Frans

Dinsdag 15 februari 2011 @ 20:03 Nu we langer op Martinique blijven kunnen we erg rustig aan doen. Toen ze vanochtend dan ook het zeilschip, wat op het strand was geslagen, gingen vlot trekken, zijn we maar op ons gemak blijven kijken. Ook was het Franse leger ‘hard’ aan het oefenen hier, er was dus genoeg te zien.

Het is weer schitterend snorkelen hier. Gelukkig is Frits ver van de zee-egels gebleven, dus is alles goed gegaan. We hadden vandaag rond de boot al verschillende keren schildpadden gezien en toen ik terug zwom met snorkelen zag ik hem op de grond zitten. Helaas zag hij mij ook en ging er als een speer vandoor, ik zwemmen, maar moest hem laten winnen. Dit keer dus geen foto van hem of haar. Hoe kun je eigenlijk zien of het een mannetje of vrouwtje is? Volgens Etienne heeft een vrouwtjes schildpad namelijk vlechtjes, ik geloof dat niet zo. Bob Marley had toch ook vlechtjes…

Op de kant zijn we lekker met onze voeten in het zand wat gaan drinken én een ijsje gaan eten. Dat ijsje eten had de meeste voeten in het zand….we bestelden, oftewel, ik bestelde in mijn beste Frans, 3 coupe Banane Split en 1 coupe Antilles. Gelukkig hadden we ondertussen wat te drinken, want het bleef duren. Na een dik half uur kwam de man-van vertellen dat ze geen bananen meer hadden. Geen probleem, ik bestel ipv 3 Banane Splits, 1 Dame Blanche en 2 coupe Antilles. Weer in mijn beste Frans. Na weer een half uur wordt er op tafel een coupe Antilles en een Dame Blanche neergezet. Dat was het. Wij roepen misses nog een keer en ik leg uit dat we dus nog 2 Antilles willen. Ze staat me echt heel wazig aan te kijken. Loopt weg en na, ja let op, 5 minuten komt ze terug met een coupe Antilles. En loopt weer weg. Wij weer gewenkt… er moet er nog 1 komen. Nou, ze kunnen hier heel veel blikken opzetten, van erg verveeld tot heel vriendelijk, de blik nu was wazig en vermoeiend. Maar binnen 2 minuten stond er weer een coupe Antilles. Ongelooflijk! Zou het aan mijn Frans hebben gelegen of aan de Caribische logica?

Het filmpje van het voorproefje van Carnaval in Anse d'Arletgeen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.