Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Caribische logica of … | Home | Snelle tijd »

Heen en weer zeilen

Vrijdag 18 februari 2011 @ 04:21 Een lekkere lange zeildag, waarbij het ook nog eens een heerlijk zeilen was. Niet zo heel veel wind, waardoor het opkruisen ook weer niet zo heel erg was. Het was ook een dag met weinig wolken, waardoor er weinig regen was vandaag. Het lijkt er dus op, dat het nu meer het normale weerbeeld voor de Carieb wordt (of wil ik dat te graag en kun je dat nog niet zeggen na 1 dagje?). Hoe dan ook, het zou wel fijn zijn!
.
Tijdens het varen hoorden we ineens "Ech'O, Ech'O, hier de AbelT". Omdat de Ech'O niet reageerde, wij de AbelT maar even opgeroepen. Wat bleek, ze zaten heel dichtbij. Even lekker via de marifoon bijgekletst, wat weer erg gezellig was en afgesproken om nu naar elkaar te zwaaien en de volgende keer wordt het een borrel. Later zagen we ook de Seamotions de baai van Le Marin invaren. Helaas kregen we geen marifooncontact met hen.
.
Wij liggen nu in St. Anne. Het dorpje ten zuiden van de baai 'Cul de sac du Marin'. Zijn jullie hier niet al eerder geweest? Ja en nee. We zijn al eerder hier voorbij gevaren naar Le Marin, maar niet gestopt bij St. Anne. Omdat we nog een dikke week met Frits en Gerda hebben, hebben we besloten een paar leuke baaitjes en dorpjes alsnog aan te doen. Dus vandaar even heen en weer.
.
Gisteren in Anse Mitan was toch ook wel erg leuk, rond de jachthaven waren heel veel toeristische winkels en eettentjes. Erg leuk toch wel! Alleen altijd slecht voor de portemonnee. Ik heb nieuwe slippers (dat was echt nodig, ik heb er weer een paar versleten) en een erg leuk rokje (was niet nodig, maar wel erg leuk ;-)). Lekker heen en weer gelopen en 's avonds na lange tijd (voor Etienne en mij dan) weer eens chinees gegeten!
.
St. Anne is een leuk dorpje, het is meer een locaal Caribisch dorpje met verschillende toeristische winkeltjes en verschillende eet- en drinkgelegenheden. Morgen maar eens bij daglicht het plaatsje verkennen. Ook liggen we weer erg dicht bij de Vivente. Eens kijken of we die morgen kunnen bellen (marifoon) of even langs kunnen sjeesen (met Mr. ED).
-----
At 17-2-2011 02:10 (utc) our position was 14°26.11'N 060°53.01'W


een reactie

Hoi allemaal!Zo ik lees gaat alles goed,leuk voor Frits en Gerda dat ze met jullie al zeilend steeds andere dorpjes kunnen bezoeken.Als ze weer thuis zijn zal ik eens bellen hoe het echt bij jullie was,(geintje).Noch veel gezelligheid samen!Heel veel lieve groeten en’n dikke kus. Mams
ANNY - Zaterdag 19 februari 2011 @ 15:40  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.