Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Heen en weer zeilen | Home | Gewend aan de warmte … »

Snelle tijd

Zondag 20 februari 2011 @ 15:49 Aan de zuidkust van Martinique zijn veel baaitjes en elk baaitje heeft ook weer wat specifieks. St. Anne was erg leuk. Het loopt over het strand helemaal door naar een schitterend palmenstrand waar Club Med zit. Wij zijn over het strand een heel eind gelopen, het was een leuk toeristisch stuk met een mooi strand met veel bomen en schaduw, leuke strandtentjes en restaurantjes. Lekker ergens wat gedronken met de voeten in het zand.
.
Gisteren met de genaker heerlijk gezeild naar Anse d'Arlet. Het weer is de laatste dagen wel aan het verbeteren, het waait minder hard en het regent minder. Hierdoor is het wel veel warmer. Het windje gaf altijd een lekkere verkoeling. We kwamen voor de zoveelste keer langs de zogenoemde 'Diamond Rock'. Het is grappig als je de geschiedenis hier leest, de Engelsen en Fransen hebben nogal wat battles gevoerd over de verschillende eilanden. Zo ook hier bij Diamond Rock. Het verhaal gaat dat de Britten heel lang stand hebben gehouden tegen de Fransen hier. Na zo'n 1,5 jaar veranderden de Fransen van tactiek, zij lieten verschillende boten vol met rum-vaten op de rots lopen. De Britten die op de rots zaten om hem te bewaken werden erg dronken van de rum, waardoor de Fransen de rots konden veroveren. Het verhaal zal niet te vinden zijn in een Engels geschiedenisboek, vertelt de pilot. ;-)
.
We liggen nu bij het dorpje, heel karakteristiek met het kerkje aan het water en de gekleurde huisjes die tegen de berg omhoog liggen. Het dorpje is erg klein, eromheen liggen, zoals bij zoveel dorpjes, appartementen oftewel Residenties. Langs het strand zitten weer verschillende strandtentjes en hebben we weer lekker wat 'gelimed'. Bij de locale pizzeria zijn we pizza gaan eten. Gewoon een keet in het zand, je zat zelf onder een afdak met je voeten in het zand, maar de keet had wel een echte pizza-oven. En dat proefde je… het waren super heerlijke pizza's! Anse d'Arlet heeft een marktje, een supermarkt en een paar restaurantjes. Op het einde langs het strand zitten de toeristische strandtentjes en eettentjes. De mensen zijn er super vriendelijk en de sfeer is heerlijk. En, dit plaatsje heeft een bioscoop! (met maar 1 scherm)
.
Helaas gaat het voor Frits en Gerda al opschieten, nog een paar dagen. Dinsdag moeten we alweer vlakbij het vliegveld liggen, want woensdagochtend vliegen ze vroeg naar St. Lucia. We gaan daarom nu even hier snorkelen en dan naar Fort de France. Kunnen we morgen de 'grote' stad bekijken. Wat vliegt de tijd toch, de dagen zijn zo voorbij. Alles gaat hier relaxed, maar de klok tikt daarentegen gewoon snel door.
-----
At 19-2-2011 14:42 (utc) our position was 14°29.35'N 061°04.91'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.