Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Snelle tijd | Home | Het was weer ‘douwen’… »

Gewend aan de warmte of gewoon een kou-kleum?

Dinsdag 22 februari 2011 @ 22:44 Snorkelen was weer super! Vanuit de baai even naar buiten het hoekje om en dan het water in. Het was bijzonder helder! In 10 meter diep kon je nog makkelijk de bodem zien. Mooi waaierkoraal, sponzen in alle kleuren, veel doktersvissen enz enz. Ik vond het vroeger altijd belachelijk, in Egypte doken de instructeurs met dikke pakken of zelfs in droogpak. Nu snap ik het. Ik had het na een uur snorkelen ook erg koud! Misschien toch volgende keer met snorkelen met pak aan.
Ook 's avonds koelt het af en toe wat af (nog wel zo'n 24 graden) en ik trek lange mouwen aan. Nooit gedacht dat je zo zou wennen aan de warmte. Het valt ook eigenlijk nu pas echt op, omdat Frits en Gerda het nog lang niet koud hebben.
De afgelopen dagen hebben we bij Fort de France gelegen. De hoofdstad van Martinique. Het is ook een hele grote stad. Met de boot lig je tegen het centrum aan, dus dat is wel fijn. Ze hebben zelfs een heuse autovrije winkelstraat! Verder zitten er de Leader Price en de Carrefour. We hebben de stad doorgelopen en de schitterende oude bibliotheek bezocht. Verder 's avonds bij de hangjeugd op het parkeerterrein aan het bier gezeten en gisterenavond lekker bij de Mexicaan gegeten samen met de Vivente. Het eten was weer super lekker en gezellig!
Vandaag zijn we verder de baai ingevaren om zo dichterbij het vliegveld te liggen. Want helaas, Frits en Gerda moeten morgen alweer naar huis. Zoals ik al eerder schreef, de tijd is omgevlogen! Ze zijn alweer 3 weken bij ons geweest. Het was echt super super gezellig. Het zal voor hen ook vast weer even wennen zijn in het koude Nederland.
-----
At 22-2-2011 21:10 (utc) our position was 14°35.62'N 061°01.21'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.