Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hike to fall | Home | Happy tax »

Lokaal verzetje

Maandag 28 februari 2011 @ 22:38 Happy Hour terwijl er geen kroegen open zijn? Dat kan je overkomen, op zondagavond in Dominica. Wij hebben dat gisteren ervaren. Het plan was om naar de Happy Hour in de Garage te gaan. Maar dat moet je niet op zondag doen, dan is de Garage dicht. Net zoals de meeste andere tenten hier in Roseau. En dat zijn er nogal wat!! We hebben een kroegentocht gehouden in de locale kroegjes die nog open waren, op zich was dat wel een belevenis. We kwamen bij een kinderfeestje terecht waar moeders stond te 'dirty dancen’ met pa en bij de andere kroeg kon je alleen maar buiten op de stoep zitten bij de lokale zwervers.

Maar de Happy Hour daarnet in de Garage, was ook leuk! Na een dag, waarin Roseau wordt platgetrapt door de ferryboot toeristen, is het een heerlijk relaxed chilly sfeertje in de stad, wanneer de ferry zijn touwen losgooit. Iedereen is moe en platgewalst door de hele stroom van zo’n paar duizend Engelsen en Amerikanen, die Roseau bezoeken. Een groot gedeelte springt meteen een taxibusje in op weg naar een toeristische attractie of een vette hike. Alhoewel ik me afvraag hoeveel er inderdaad een hike gaan maken. Als je sommigen de ferrysteiger af ziet komen, dan geloof ik dat de busrit wel gaat, maar verder?

Wij zijn vandaag ook op excursie geweest, maar gewoon heel basic, met de locale bus. Gelukkig was de bus vol toen wij instapten dus vertrok hij meteen, hobbelend en schuddend de steile wegen omhoog, op het ritme van de muziek die uit de vette speakers klonk. En waar kom je nu nog een buschauffeur tegen die gewoon even bij de bakker stopt, als jij nog een broodje wilt kopen? En wanneer jij dit, een paar dorpen verder, ruilt voor een zak aardappelen, laadt de chauffeur deze gewoon even voor je in. Oma eet daarom vanavond aardappelpuree ipv een boterham.

Het is heerlijk swingen op de muziek in de bus en je krijgt meteen de hipste lokale nummers te horen. Het verzacht het hotsen en botsen en gieren door de bochten. Ik ben wel tig keer gaan verzitten, maar kreeg het stuk pijp van de zitting maar niet uit de buurt van mijn stuitje. Toen hij met piepende remmen stopte in Scotts Head, het zuidelijke puntje van Dominica, kwam ik nog na stuiterend (of was het swingend?) de bus uit. Scotts Head is ook het zuidelijke plaatsje van Soufriere Bay, wat tevens een marine reservaat en bekend staat om de mooie snorkel- en duikstekken. Het was mooi, erg mooi, maar ik heb al mooiere stekken gezien. Ja sorry, we zijn verwend. Maar de verzetjes van de afgelopen dagen met een lokaal tintje waren geweldig, al heb ik nu (nog steeds) spierpijn in mijn kuiten en een beurse reet.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.