Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Lokaal verzetje | Home | Jungle Book »

Happy tax

Dinsdag 01 maart 2011 @ 23:45 “Sweetie, It’s five minutes for Happy Hour”, fluisterde de barkeepster Etienne in z’n oor. Zij herkende hem meteen toen wij vanavond met de Wizard, Moonrise en Vivente de Garage binnenkwamen. Etienne had gisteren nog een Happy Hour (3 bier voor 10 EC = nog geen 3 euro) erbij gekletst toen het al na zevenen was en met haar een discussie gevoerd over de tax (belasting) die wij ook nog moesten betalen over al dat bier. (5 Happy Hours = 50 EC + 1 biertje van 6 EC, dan betaal je 64 EC = 8 EC belasting?!) Dus wat nu precies de reden was waarom ze hem herkende?

Het was super gezellig en weer even heerlijk met iedereen bijgekletst. In hoeverre dat ging terwijl de locale beats weer uit de speakers dreunde. Tijdens het eten wist de 12 koppige Nederlandse groep, de serveerster helemaal dol te maken, met die zonder salade en die weer wel met salade en alles door elkaar te roepen. En toen het bier op was, waren de poppen helemaal aan het dansen. Maar of het nu echt aan ons lag of aan haar begrip, dat laten we maar even in het midden. Wij hebben in ieder geval gelachen!

Over tax en belasting gesproken. Vandaag hebben we, heel plichtsgetrouw, het belastingformulier ingevuld. Jawel! Een ode aan de moderne tijd, dit gaat gewoon net alsof je thuis zit, maar nee, je zit nu, in je korte broek achter je pc’tje op Dominica de verschillende bedragen bij de verschillende boxen te zetten. Alhoewel dat ook weer heel simpel is, want de belastingdienst vult tegenwoordig al een hoop voor je in. Buiten dat het moeilijk te zeggen welk formulier wij nu daadwerkelijk in moeten vullen (als woonachtig in het buitenland zonder adres en geld in NL hebbend), geldt toch echt wel de kreet: “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.” Ook niet helemaal waar trouwens. Want als onze berekening klopt, dan vind ik de belastingdienst nog ontzettend leuk ook!

twee reacties

Hi Etienne & Denise,

We blijven jullie prachtige verhalen met veel plezier lezen.
Hoe staat het met de Dyneema Experience? Enig idee hoe jullie ervoor staan.. Kunnen we nog iets doen?
Geniet in elk geval van de Carieb en doe de groeten aan de Wizard bemanning.

René

ps. huis nu ook in de verhuur gezet, komende zomer zitten we in de Carieb ;-)
Rene () (URL) - Woensdag 02 maart 2011 @ 12:18

Wat een leuke belevenissen wat jullie meemaken,en nog leuker dat ik het weer kan lezen.Ik had even geen internet,en het is niet te geloven, maar er kwam toevallig een reddende engel langs,echt waar!IK moet er niet aan denken dat ik jullie niet meer zou kunnen volgen,dus schrijven maar ik lees alles!Doei doei en veeeeel liefs!
ANNNY - Woensdag 02 maart 2011 @ 12:31  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.