Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Happy tax | Home | Promotiedagje »

Jungle Book

Vrijdag 04 maart 2011 @ 03:18 Al een paar dagen zijn wij erg solidair met Nederland, het is hier 's nachts en 's ochtends grauw, grijs en nat. Erg nat! De regen stort naar beneden. Het is een beetje hetzelfde als in St. Vincent, de vegetatie op het eiland is daar ook tropisch net als hier en ja, daar horen ook regenbuien bij. Alhoewel Morty, onze gids vanochtend, vertelde dat het nu toch wel heel erg veel regent en dat dat niet echt normaal is hier.
.
We gingen vanochtend dan ook in onze zeiljas op weg naar de rivier in het dorp Portsmouth. We zijn inmiddels verkast van Roseau naar Portsmouth. Met Morty als gids, zijn we vanochtend de Indian River opgevaren. Werkelijk waar, schitterend! Je vaart zo de jungle in. Helaas heb ik Mowgli en Balou niet gezien, maar wel het woongebied van kabouters en ander klein gespuis. Ze hebben hier bomen, waarvan hun wortels boven de grond als soort schuttingen uitgolven. Voor ons te laag als schutting, maar voor kabouters werkt dat goed. Deze bomen stonden aan de oever van de rivier en dan waaieren de wortels het water in, het was een beeld wat echt tot je verbeelding spreekt en menig sprookje kwam weer naar boven.
.
Op de bomen en tussen de bladeren schieten de leguanen weg, hele kleine, maar ook een paar grote. Veel landkrabben gezien, reigers en de hummingbird (familie van de kolibrie). Het was gewoon schitterend, met de bloemen en alle kleuren groen. De gids van een andere boot maakte voor zijn gasten een werkje van bladen met een mooie bloem. Deze gids kreeg van 'onze' Morty toch op z'n donder eenmaal weer aan de kant! Morty vond, samen met een aantal andere gidsen, dat je bloemen aan de bomen moet laten. Het werd een schreeuwende discussie, waarbij Morty bijna vergat zijn geld bij ons te halen. Wel goed dat ze zo op elkaar 'letten'. Het is ook zonde, de bloemen zijn schitterend, aan de boom en niet in je haar.
-----
At 3-3-2011 20:45 (utc) our position was 15°34.80'N 061°27.67'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.