Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Peter | Home | Geen slapende vulkaan… »

Dag met uitersten

Donderdag 10 maart 2011 @ 05:40 Rood, groen, groen, rood, wit, groen, groen. Lichtjes in de mast, lichtjes als navigatielichten en een paar boeien. Om 4.10 uur ging de wekker. Guadeloupe heeft de vorm van een vlinder. Wij lagen, bij Pointe-a-Pitre, al bij het lijfje onderaan, vandaag zijn we via Riviere Salee, het lijfje doorgevaren. Een riviertje wat de twee vleugels van Guadeloupe scheidt. Het is een riviertje door de mangrove, het leek dus heel erg op Gambia, zeker met alle kleine steek muggetjes. Het was alleen wel heel vroeg omdat we twee bruggen moesten hebben en die draaien voor de spits, om 5 uur en om 5.30 uur. Na de tweede brug zijn we met z'n allen (Wizard, Moonrise, Vivente en wij), heel netjes op een rijtje ;-), voor anker gegaan, wachten totdat het helemaal licht zou zijn, want om half vijf in het donker zag je kant nog wal! Het was wel weer heel apart om zo het riviertje door te varen. Het was ook zeker net Gambia (Oyster Creek), omdat wij bij de laatste tonnen hoopten dat het inderdaad erg zachte blubber was waar we doorheen gingen. En dat was het gelukkig ook, nog zachter dan in Gambia, want we zagen 1,5 meter onder het vlak (terwijl we 2 meter steken) en we konden gewoon doorvaren. Een super belevenis weer en geweldig om dit zo met z'n viertjes te doen.
.
Eenmaal het riviertje door, zette de Moonrise koers naar Antigua. Ik ben erg benieuwd of we elkaar nog weer gaan zien, maar vrees het ergste. Dat wordt misschien pas over een paar jaar in NL helaas...maar soms weet je het nooit helemaal zeker.
.
Met de Wizard en de Vivente zijn we een leuk ankerplekje gaan zoeken. Ilet d'Caret leek wel wat op de kaart, nou, in het echt overtrof het alle verwachtingen! Het was, zoals Annelies (Wizard) het noemde, het eilandje van de windowsscreensaver! Zo'n tien palmbomen, wit strand en super super blauw en helder water. Helaas was het overdag wel erg druk met 'dagjesmensen', maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een dag van uitersten. Eerst de mangrove op een erg smal riviertje en nu in het hel blauwe water bij een wit strandje! Heerlijk gesnorkeld, helaas weinig kleur, maar veel veel vis (3 sepia's weer gezien, zeewolf enz enz) en veel verschillend koraal. Zelfs echt een mega groot tafelkoraal gezien, echt wel een paar meter doorsnede en meerdere 'tafels' boven elkaar!
.
Het plan was dan ook al snel geboren om te gaan bbq'en op het strand. Omdat er zoveel dagjesmensen komen staan er picknicktafels en 'braai's' (bbq's op z'n Zuid- Afrikaans). We hebben van alles bij elkaar gezocht en Annelies had lekkere sate gemaakt. Het was weer een super afsluiting van een wel heel bijzondere dag. Het bleef vroeg vandaag omdat we natuurlijk om 4 uur al ons bed uit waren. Verder lagen we gisterenavond nog in bed na te stuiteren op de klanken van carnaval (later meer over de optocht met flimpjes en foto's. Optocht in NL vind ik wel leuker...;-). Ik zal dus zo heerlijk slapen denk ik. En morgen? Morgen gaan we naar Montserrat. Een eiland waarvan de helft is afgesloten (incl. een vaar-area eromheen) ivm een redelijk wakkere vulkaan. Hoezo uitersten?
-----
At 9-3-2011 01:53 (utc) our position was 16°21.17'N 061°37.70'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.