Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Dag met uitersten | Home | Indrukwekkend, treuri… »

Geen slapende vulkaan wakker maken

Vrijdag 11 maart 2011 @ 04:00 Vandaag heel zachtjes langs Montserrat gevaren, om de redelijk wakkere vulkaan niet helemaal (met een bijbehorend ochtendhumeur) wakker te schudden. Montserrat heeft, zoals ik gisteren al schreef, een vulkaan die in 1995 is uitgebarsten en nu nog wat af en toe na puft en pruttelt. In 1997 is hij weer tot uitbarsting gekomen en een paar maanden later heeft een hete aswolk de toenmalige hoofdstad, Plymouth, volledig verwoest.
.
Omdat de Soufriere Hills Volcano dus af en toe nog puft en pruttelt wordt aangeraden via de oostkant van Montserrat gevaren, om zo uit de rookwolk te blijven. Het is duidelijk te zien dat de vulkaan redelijk wakker is. Grote wolken zie je uit de vulkaan komen en erboven hangen. Ook zie je verschillende 'stroompjes' van rook naar beneden gaan. Een bijzonder gezicht!
.
Het was een lange zeildag, met wind weer op kop en op het laatst zo weinig dat we de motor maar bij hebben gezet. Net voor het donker lieten we het anker zakken in Little Bay. De swell (golven) was vandaag noord-noord-oost, maar draaide mooi mee het eiland rond, waardoor we hier in de baai onwijs liggen te rollen. Het wordt vannacht dus of in slaap gewiegd worden of een onrustig nachtje.
.
Helaas ging vanochtend de Wizard richting Antigua, dus moesten we van hen ook afscheid nemen. De meeste vertrekkers gaan in mei/juni richting huis (via Amerika of Bermuda en Azoren), terwijl wij weer zuidwaarts zullen gaan om daar het orkaanseizoen door te brengen. Jammer, jammer, jammer, dat wij dus elke keer weer gedag moeten zeggen tegen deze vertrekkers. Wetende, dat de kans dat wij al deze lieve mensen op korte termijn weer gaan zien, steeds kleiner wordt. Deze lieve mensen die bijna als familie aanvoelen en waar je in een erg korte tijd zo eigen mee bent geworden. Dit afscheid nemen komt mijn heimwee zeker niet ten goede...
-----
At 10-3-2011 02:15 (utc) our position was 16°48.11'N 062°12.43'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.