Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Yeah!! Dyneema Experi… | Home | "No Woman, No Cry" »

Vertrekkersdag van Zeilen

Zaterdag 19 maart 2011 @ 09:44 Vandaag, zaterdag, is de Vertrekkersdag van Zeilen 2011. Tjeetje, dat roept herinneringen op. Herinneringen van alweer een jaar geleden dus! Daniëlle, een a.s. vertrekker, gaf in haar reactie op ons vorige berichtje dat zij vandaag naar de Vertrekkersdag gaan. Ik vond dat vorig jaar best spannend, want met al dat soort ‘evenementen’ en ‘uitstapjes’ bevestigden we voor mijn gevoel steeds meer dat we écht, maar dan ook écht, weggingen. En dat was af en toe ook nog een beetje onwerkelijk. Gaan wíj inderdaad écht weg?

Het antwoord op die vraag is inmiddels duidelijk, ja dus! Wij zijn écht weggegaan. De Zeilen Vertrekkersdag was m.n. leuk omdat je ‘iedereen’ ziet die hetzelfde jaar als jij gaat vertrekken. Dat is ook handig, want niet dat het altijd nodig is, maar op het moment dat je met je dingy gaat ‘hangen’ bij een andere boot was het ijs tijdens de Vertrekkersdag al gebroken.

En dan is het mei-nummer van Zeilen nog leuker, want daar staat iedereen in. Wij hebben hem meegenomen aan boord. Spotte we een NL’s schip en wisten we niet precies wie dat waren, even opzoeken. Inmiddels hebben wij bijna iedereen van de Vertrekkersdag ontmoet. Het zijn allemaal mensen met dezelfde passie, het zeilen, het varen, het onderweg zijn, het reizen, nieuwsgierig naar nieuwe landen, nieuwe mensen, gezelligheid, genieten. Mensen die je in het normale dagelijkse leven zo voorbij zou lopen, daar zit je nu een avond (of langer) mee aan de borrel en je raakt niet uitgekletst.

Vertrekkers van 2010


Ik zei al eerder dat je tijdens deze dag ‘bijna’ iedereen ziet, er komen namelijk ook een heleboel vertrekkers niet naar die dag. Die ontmoet je onderweg. Hé, een NL’se vlag!! (Die grote rood-wit-blauwe lakens spot je al van ver!) Die kennen we helemaal niet? Zodra we het anker hebben laten vallen, gaat Etienne altijd wel even een praatje maken. Dan merk je, er zijn heel veel NL’ers onderweg. Ik denk dat het in ons bloed zit, van vroeger, van de VOC, van de piratentijd of zelfs van nog eerder.

Hier in St. Kitts liggen we nu ook weer met 4 NL’se boten. De Vivente en wij natuurlijk, gebroederlijk zoals al een hele tijd. En eergisteren lag er ineens de Fiddlesticks! De Fiddlesticks, van Hans en Anja, is in 2005 vertrokken. Het was een van de eerste vertrekkersboten die wij volgden, eigenlijk heel die lichting. Het was voor ons dan ook erg grappig hen te zien. Daarbij komt dat zij ook een Beneteau First hebben en zij hebben ook in Stad aan ’t Haringvliet gelegen. Hoe grappig!!

En wie is die vierde boot dan? De Flying Swan!! Yeah! Na een dikke 4 maanden heb ik Willem en Martine even weer lekker een knuffel kunnen geven. Met de Flying Swan zijn we vanaf La Coruna opgevaren en hebben hun later op de Canarische Eilanden weer even gezien. Kom je ‘oude’ bekende tegen voelt het net alsof je weer familie ziet, erg warm en leuk dus. En met sommige familieleden heb je dan ook nog een hele speciale band.


een reactie

Ha Denise, wat leuk dat je over de vertrekkersdag ook geschreven hebt. In de drukte waar wij nu in zitten, vergeet ik bijna mijn site up to date te houden. Het was leuk en wat je schrijft herken ik zeker. Het gaat nu echt gebeuren! We zijn aan het verhuizen, hebben een huurder gevonden, dus het inpakken van dozen overheerst vooral. (Ben helemaal vergeten over de vertrekkersdag te schrijven, maar goed dat jij dat gedaan hebt.) Wat leuk trouwens dat je naar onze site kunt als je op mijn naam klikt. Wat hebben jullie dat toch super goed geregeld met je site. Dat staat bij mij nog op mijn lijst, maar op dit moment niet bovanaan :) Geniet! lieve groeten Daan en natuurlijk ook Maarten
Danielle () (URL) - Dinsdag 22 maart 2011 @ 18:25  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.