Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Mannenrok | Home | Valsspelen »

Kroketten en een bamischijf

Donderdag 21 april 2011 @ 15:41 We hebben ze gegeten hoor!! Kroketten!! Bamischijven, patatje pinda! Lekker!! Bij Marty's, vlakbij waar we liggen. (Voor a.s. vertrekkers; Marty's zit naast Toppers, op de weg naar het vliegveld, maar dan juist de kant op van het vliegveld weg, net voorbij de brug zit een groot hotel, daar voorbij, dan een parkeerplaats, dan heb je Toppers en meteen daarnaast zit Marty's. Op hetzelfde terrein zeg maar.)
Na nog een lange zeildag, zijn we eereergisteren op St. Maarten aangekomen. Het was wel grappig, want het werd al donker en in de verte zag je het eiland met alle lichtjes opdoemen. Schitterend is dat altijd. Maar wat ook erg grappig was, als je van zee komt ruik je het land. Alleen dit maal roken we een enorme hasj-lucht. We moesten wel lachen: "we zijn weer op NL's 'grondgebied' en we ruiken de hasj al weer!" Haha!!
De volgende dag (eergisteren dus) zijn we eerst gaan inklaren aan de Franse kant (goedkoper) en toen meteen naar de grote watersportzaken. Wat een feest! Island Water World en Budget Marine zijn echt super grote zaken hier, tussenin zit nog Electec, met alles op het gebied van elektronica en watermakers. Het is hier ook goedkoop. De dollar staat laag tov de euro, je kunt hier duty free kopen én wij krijgen dan nog een korting. Dat is erg gunstig dus. Alhoewel je toch genoeg uitgeeft hier hoor.
Wat ook grappig is, de Franse kant moet erg concurreren met de NL´se kant. In het Franse gedeelte is het mini-Frankrijk met de euro. Aan de NL'se kant is echt de Antillen met de Antiliaanse Gulden of de US dollar. Wat doen ze aan de Franse kant, je kunt daar ook met dollars betalen en dan is 1 dollar = 1 euro! Dat is voor ons dus dubbel goedkoper als je met US dollars betaald. Heel grappig fenomeen.
-----
At 21-4-2011 13:04 (utc) our position was 18°01.86'N 063°05.97'W


twee reacties

Het was vandaag secretaressen-dag, dus nog gefeliciteerd Denise!
Ik mis geen aflevering van wat een fantastisch feuilleton dreigt te worden.
Gewoon doorgaan, veel plezier.
Hans
Hans van Dam - Donderdag 21 april 2011 @ 20:22

Hadden ze alles? Ook frikandellen speciaal enzo? Wat een genot!!! Veel plezier op St. Maarten xxx
Tanja - Dinsdag 26 april 2011 @ 05:53  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.