Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Kroketten en een bami… | Home | St. Barths »

Valsspelen

Maandag 25 april 2011 @ 15:46 St. Maarten is voor de helft Frans en voor de ander helft Nederlands. Nou ja, helft. Het Franse gedeelte is groter dan het Nederlandse. De legende gaat dat een Fransman en een Nederlander naar elkaar zouden toelopen en waar ze elkaar tegenkwamen, zou de grens komen. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen, de Fransman is gaan rennen en niet, zoals afgesproken en de Nederlander netjes heeft gedaan, gaan lopen. Vandaar dat de Franse kant groter is.
.
De economie op het eiland aan de NL-se kant floreert wel met al die zeilers. De watersportzaken zijn er redelijk goedkoop, er is echt van alles, maar van alles te krijgen. Er zijn ook heel veel zaakjes die je met alles kunnen helpen, zeilen, rigger, electronica enz enz. Er wordt door de zeilende vloot dus aardig wat geld achter gelaten op het eiland. Dat hebben wij ook gedaan. We hebben bijvoorbeeld een nieuwe ankerlier gekocht. Daarnaast ben ik met Adrienne van de BlueFin boodschappen gaan doen, zij hebben een huurautootje omdat ze langer op St. Maarten zijn, dus dat was super de luxe.
.
Het was er zowieso erg gezellig, bij Lagoonies, een heel gezellige bar was het aan het einde van de middag even internetten en daarna Happy Hour'n. We hebben ook de Fiddlesticks weer gezien en kennisgemaakt met de BlueFin en de Rebel. Een paar dagen geleden zijn ook de vrienden van de Vivente aangekomen. Wij zijn toen naar Maho Beach gelopen, waar je bij de SunsetBeachBar Van Dobben kroketten kunt eten (maar veel duurder van bij Marty's!). Het grappige daar is dat de vliegtuigen erg laag overkomen omdat na een 100 meter van strand en een weg, het hek van de landingsbaan begint. We hebben super leuke filmpjes gemaakt. Het grappigste is als een vliegtuig gaat opstijgen en dan met z'n kont naar het strand, tegen het hek staat. Je kunt je voorstellen dat die straalmotoren gigantisch blazen! Op het strand wordt je echt gezandstraald en als het vliegtuig opgestegen is, dan ligt er een strook met kleding, handdoeken, parasols, schoenen en petten in het water. Ik was ook niet ver genoeg weggelopen, het zand zat in mijn oren, neus, overal! Och, ben ik weer een keer goed gescrubd. (zodra we weer een keer snel internet hebben volgen de filmpjes)
.
-----
At 24-4-2011 13:21 (utc) our position was 18°06.87'N 062°59.37'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.