Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Een blauw laken | Home | Verstekelingen »

Rustig

Dinsdag 24 mei 2011 @ 21:09 Dat is het woord van vandaag. De wind was rustig, wij waren rustig, de motor liep gewoon rustig en hier bij St. Kitts is het ook errug rustig. We hebben vannacht en vandaag ook gewoon weer gemotord. Elke keer als ik weer aan mijn wachtje begin, de lichten aan boord uitgaan en Etienne z’n bedje in kruipt, verbaas ik me weer over hoe mooi de nachten zijn. Ik heb ze vervloekt aan het begin van de reis. Maar ik heb ervan leren houden. Het pikzwarte van de hemel, met daarin miljoenen en miljoenen kleine kristalletjes die om het hardst schitteren. Zo ontzettend mooi, eigenlijk gewoon niet te beschrijven……

Rond vijf uur vanmiddag lieten wij het anker vallen bij St. Kitts. We willen slapen zonder het getok van de motor. Maar wat een verschil hier met de laatste keer dat we hier waren! Er ligt nog 1 catamaran hier voor anker, waar vorige keer wel 30 boten lagen. De hoofdstad van St. Kitts oogt vanaf de ankerplaats ook niet echt sprankelend, dus het was even een triest gezicht. Bij de BVI’s zag je nog heel veel charter- en huurboten, het seizoen is daar nog niet over. Ik vrees dat dat bij de eilanden hier wel zo is en dat het bij de aankomende eilanden dus net zo rustig zal zijn als hier.

Een leuk nieuwtje; bij de eerste challenge van het Dyneema Experience Team 2011, ben ik 9e geworden van de 40! Toch leuk! De 2e challenge gaat over hoe je je hebt voorbereid op dit seizoen en de nieuwe lijnen. Nou, de nieuwe lijnen hebben we nog niet. Wij zijn op weg naar Martinique en als het goed is, mijn lijnen ook. Etienne en ik hebben al een weddenschap wie er het eerste is…. Ik vrees het ergste.
Voorbereiden op dit zeilseizoen? Daar moet ik nog even over nadenken. Bij ons was het meer voorbereiden op de reis en daar kan ik een boek over schrijven. Is misschien wel een idee voor de creatieve prijs? Het is toch heel grappig te zien wat andere teams ervan maken, de twee raceboten halen echt alles uit de kast. Van hele voorstelrondjes in een filmpje tot een zelfgemaakt lied over Dyneema, akoestisch met gitaar. Tja, aan dat laatste zal ik maar niet beginnen….denk dat ze spontaan de lijnen niet meer opsturen! ;-)


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.