Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Rustig | Home | Hoogste golf »

Verstekelingen

Woensdag 25 mei 2011 @ 23:22 Na vandaag weten we het zeker, we hebben al langere tijd verstekelingen aan boord. We hebben ze gezien. Nee, geen kakkerlakken of ander eng spul. Gewoon een stuk of 4 krabben! Omdat ze ons nooit in de weg zitten, niet ons brood op eten of ons bier op drinken. En we eigenlijk (nog) geen last van ze hebben, hebben we ze gewoon laten zitten. We hebben ze zelfs geadopteerd tot onze huisdieren, met het officieel geven van een naam. Ik ben normaal wel crea in het verzinnen van namen, maar kwam vandaag niet verder dan Schroef, Roer, Wc en Gootsteen. Naar de namen van de open holletjes onder de boot waar ze zich in verscholen toen we dichterbij kwamen. Voor degene die het nog niet helemaal snappen….er zitten 4 (we denken 5 maar dat hebben we nog niet met zekerheid kunnen bevestigen) krabben onder onze boot. Deze leven daar, verschuilen zich tussen het roerblad en de romp of in andere gaten (‘uitlaat’ van de gootsteen en de ‘uitlaat’ van de wc). Ja echt, geen geintje! Etienne ging vandaag het onderwaterschip maar eens serieus schoonmaken en toen zag hij Schroef en Roer weer. Maar ook Wc en Gootsteen. Schroef en Roer dacht hij al eens eerder gezien te hebben, maar na een grondig onderzoek vandaag weten we het zeker. Deze lui wonen onder de boot. Gezellig toch!

Serieus schoonmaken van het onderwaterschip? Ja, het was vandaag weer klusjesdag. Etienne is daardoor ook meteen weer helemaal verknocht aan onze oude hobby, het duiken! We hebben een duikflesje aan boord voor dit soort klusjes of voor noodgevallen: als het net van eergisteren bijvoorbeeld wel écht goed vast had gezeten. Dus alle duikspullen verzameld en Etienne ging te water. Na een aantal minuten kwam z’n koppie alweer stralend boven, “dit is toch wel weer erg leuk!” Ik snapte toen al dat hij het over het duiken had en toch echt niet over het schrappen van de onderkant van de boot met een ijskrabber. Want ja, ook al hebben we agressief spul op de boot gesmeerd, de aangroei is hier nog agressiever. Maar eigenlijk ook wel leuk, anders hadden we nooit Schroef, Roer, Wc en Gootsteen leren kennen.

By the way: we liggen nu op Nevis. Het was vandaag weer super weer en eigenlijk een heerlijk dagje! Onderwaterschip dus schoongemaakt en ik heb ook nog even wat ‘gedoken’. Geborreld in de gezellige strandtent, waar het heerlijk relaxed is! En daarna gegeten bij de… jawel, Chinees!! (Vivente, ze vroegen nog naar jullie!)

Morgen starten we de motor weer en gaan we verder. We gaan weer een nachtje door naar Guadeloupe. En goed nieuws: de Marlowlijnen (van het Dyneema Experience Team 2011) zijn nu ook écht onderweg naar Martinique!! Ja, we hebben zelfs een track-and-trace nummer dus het gaat gebeuren. Ik verwacht dat de lijnen er zelfs eerder zijn dan wij....geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.