Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Veel, maar eigenlijk … | Home | Een jaar onderweg »

Mr. Ed in de overbelasting

Zaterdag 04 juni 2011 @ 06:20 Soms lopen dingen toch wat anders dan in eerste instantie gedacht. Maar we hebben de lijnen!!! Gisteren waren we al naar het havenkantoor geweest, dicht. Vanochtend meteen weer erheen. Ik zal het verhaal kort maken…wij moesten naar het DHL-kantoor bij het vliegveld. Taxi kost hier zo'n 80 euro, huurauto minder dan 26 euro. Dus, autootje gehuurd. Ik had mijn rijbewijs bij op dat moment, dus moest ik rijden. Dat was toch wel even wennen, al is het net met fietsen, je verleert het nooit. Maar tjeetje, wat gaat dat hard! Zeker harder dan met de boot! De laatste keer dat ik had gereden was in NL, bijna een jaar geleden.
.
Het was een leuk autootje, de kleinste Renault, met airco! Maar….eigenlijk te klein voor al die dozen met lijnen. Dat was even passen en meten, wat ook gold voor al die dozen in de bijboot. Mr. Ed was meer een pakezel vandaag en als het echt het sprekende paard was geweest, had hij vast geprotesteerd.
.
Maar wat een genot toen alle lijnen uitgepakt en aan boord lagen! Ze zijn mooi! De gele is mijn favoriet. En ze voelen ook wel erg serieus. Nooit gedacht dat je met lijnen zo in je nopjes kon zijn. Haha! Het is er waarschijnlijk 'fijner' zeilen mee en het huisje wordt er mooi mee aangekleed. In NL nam ik nog wel eens een andere kleur kussentjes en kaarsjes voor in huis. Dat gaat nu niet, dus jippie nieuwe lijnen. Haha. Marlow, een super actie! Bedankt!
.
Martinique is een mooi eiland! We hebben met Etienne z'n ouders vorige keer al veel baaitjes gezien, maar nu even het 'binnenland' in, dan zie je weer een ander stukje. Martinique heeft zelfs her en der een soort regenwoudbegroeiing. Maar verder is het ook super geciviliseerd, met een prima wegennet.
.
Omdat we dus voor vandaag ineens een autootje hadden, later ook maar naar de goedkope supermarkt gecrost en heel veel drinkwater en ander eten ingeslagen. Scheelt ons weer wat knaakjes en sjouwen. De pakezel Mr. Ed, kan trouwens veel hebben hoor. Aardig wat kilos en dan wij er nog bij.
.
Vanavond op ons gemak al wat lijnen afgewerkt en gekeken om er een oog aan te splitsen. Eer alles weer op z'n plek zit, zijn we echt wel een paar dagen verder. Drie keer raden wat het gesprek van de komende dagen wordt (en al was van de afgelopen dagen)….;-)
-----
At 4-6-2011 05:57 (utc) our position was 14°27.92'N 060°52.05'W


twee reacties

Hallo Denise en Etienne, eindelijk de lijnen. Is al die moeite toch niet voor niets geweest. Geluk ermee en veel zeilplezier. Ik blijf je volgen.
Gerrit de Graaf () (URL) - Zaterdag 04 juni 2011 @ 16:09

Jeemienee zeg!Ik zat met open mond naar het beeldscherm te kijken toen ik al die lijnen zag.Jullie hebben wel even flink moeten sjouwen,maar wat geweldig zeg dat je die hebt gewonnen!Succes met alles op z’n plaats te krijgen.Veel lieve groetjes en een dikke kus.
ANNY - Zaterdag 04 juni 2011 @ 20:18  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.