Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
Belgiƫ
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Zonder mast | Home | Rustig wachten.... »

Cosmetische chirurgie

Zondag 15 januari 2006 @ 16:17 La Luna ligt op de kant voor een knap staaltje van cosmetische chirurgie. Ze heeft last van osmose. Dus is ze voor behandeling bij een vakman in Dintelmond, Moverbo. Zij hebben al haar lelijke huid verwijderd (geschilt) en ze ligt nu op de kant te drogen. Wanneer ze droog genoeg is, krijgt ze nieuwe polyestermatten tegen haar geschilde huidje.....een nieuwe huid. Ze wordt daarna helemaal opnieuw mooi geverfd en haar naam wordt op de romp gezet!

Op de foto ligt ze nog rustig, maar het is nu pas echt topdrukte op de kant. Veel geschilde boten, maar ook gewoon boten die uit het water zijn voor een winterklusje. Vorige week was ik meegegaan naar boord. Maar tjonge, wat was het koud aan boord! "Geeft niets, doen we lekker de kachel aan!" Maar na verschillende gesprongen stoppen en wat rook en stank, was het toch echt gedaan met de kachel! Mijn geliefde had het niet koud en werkte vrolijk verder, alleen ik had het errug koud. Maar om nu na een half uur al te beginnen met "ik wil naar huis".... dat werkt niet. De kou hielp me en ik werd toch langzaam maar zeker, naast erg verkleumd, ook grauw in mijn gezicht...... mijn ogen begonnen te tranen en mijn maag begon zeer te doen (eerste verschijnselen van onderkoeling...dan schakelt je lichaam bepaalde functies uit...) Dit werkte, mijn lief geloofde dat ik het echt koud had en ja hoor... we gingen naar huis!

Vandaag was het weer 'bootklusdag', maar ik had vorige week nog in mijn geheugen gegrift staan en heb bedankt. Voor mij vandaag een warme 'thuisklusdag'!! En wat bleek, goed gekozen.... de temperatuur aan boord was nu al gedaald naar onder het vriespunt en mijn stoere klusser kreeg het na een lange middag bikkelen in de kou, na een uurtje in een warm bad pas wat warmer. Ik heb maar lekker gekookt voor hem, want eigenlijk is dit toch wel een gunstig teken.... de kachel aan boord komt er nu vast sneller!


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.