Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Een jaar onderweg | Home | Party in het politieb… »

Geen bier, wel wijn

Dinsdag 07 juni 2011 @ 04:51 De afgelopen dagen zijn wij hard aan het werk. Nou ja, hard ;-)…we zijn aan het werk op de Caribische stijl. De meeste lijnen hebben een mooi oog gekregen en de uiteindjes zijn netjes afgewerkt, de meesten zitten ook al op hun plekkie. Vandaag hebben we een nieuw blok in het gangboord geïnstalleerd voor de rolgenua. Dit zit robuuster dan eerst met een katrol met curry-klem aan de scepter (sorry voor het zeilersjargon) en is ook veiliger. Bij de vorige versie, was het met veel wind moeilijk de lijn los te krijgen en had je hem los dan moest je erg opletten dat je niet met je vingers klem kwam te zitten.
.
Daarnaast hebben we vanochtend de grootste tijd doorgebracht in de wachtkamer van de dokter. Don't worry, niets aan de hand! Ik heb nu eenmaal een erg gevoelige maag en darmen, die met deze warmte, het wat eenzijdiger eten en te weinig drinken, op gaan spelen. Ik weet het inmiddels, maar had de laatste dagen erge pijn op een specifiek plekje rechts in mijn buik. Het 'Geneeskundig handboek van de scheepvaart' bevestigde mijn zorg, dat ter hoogte van dat plekje inderdaad je blinde darm zit. Toen het vandaag dus nog niet over was, toch maar op zoek naar een Engels sprekende dokter. Dr. Gutman (nee, ze was niet Duits) heeft praktijk aan huis. Je loopt de overvolle wachtkamer in en ziet twee deuren. En nu? Mijn Frans is niet optimaal en ik dacht te begrijpen dat je een afspraak nodig had. Shit! Toen een van de deuren openging en de dokter de volgende patient kwam halen, heb ik het maar even nagevraagd. Ja, normaal is dat zo, maar niet op maandag. Gelukkig. Ik moest gewoon gaan zitten en op mijn beurt wachten. Het gaat op volgorde van binnenkomst. Rond 11 uur deed ze de deur op slot. De wachtkamer zat inmiddels weer, en nog steeds, goed vol. Nou, met zo'n overvolle wachtkamer… we hebben er dus bijna heel de ochtend gezeten. Dr. Gutman kon mij geruststellen dat het niet mijn blinde darm was. Je moet dan koorts hebben (had ik niet) en meestal geef je dan ook over (ik ben alleen maar misselijk). Gelukkig! Ik heb een drankje en wat pillen meegekregen en het advies om veel, heel veel te drinken (geen bier, geen appelsap en geen koolzuur). Ze had nog van dat soort tips, en bezweet van de niet-ge-airco-de-wachtkamer stonden we begin van de middag weer buiten. Vanavond heb ik bij het eten maar weer eens een wijntje gedronken, want alcohol mocht (heeft ze expliciet gezegd), maar geen bier. En wijn is hier in Martinique (Frankrijk) geen straf hoor.
.
Vanavond hadden we hele verre verbinding via de SSB. Wel een paar duizend mijl. De vertrekkers die nu onderweg zijn naar de Azoren (o.a. Vivente, Moonrise, Seamotions) hebben een SSB-netje zoals we ook hadden toen we de Atlantische oceaan overstaken. Gisterenochtend konden we ze niet horen, vanavond wel. Het was grappig om even met ze te spreken. Zij zitten weer midden op de oceaan en wij liggen hier voor anker. Gelukkig is het weer nu weer beter aan het worden voor ze en kunnen ze met volle vaart verder.
-----
At 6-6-2011 01:57 (utc) our position was 14°27.92'N 060°52.05'W


een reactie

hallo zeelui,
vanavond weer op de duikclub over jullie gehad,we vinden het erg leuk en spannend,respect.
maar helaas word op onze reactie,s en mail,s niet retour gemaild,maar mischien kan dit ook niet,geen idee.
nogmaals vele groeten van ons en vooral frank.
mischien tot september.
ook wij gaan richting de caribians,maar dan om er te wonen.waarschijnlijk eind van het jaar.
gr evert.
evert () - Woensdag 08 juni 2011 @ 19:28  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.