Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Gezellig | Home | Herfst »

Turtle Love

Dinsdag 14 juni 2011 @ 22:18 Ben de tel kwijt geraakt. Zoveel schildpadden heb ik de afgelopen dagen gezien! De meeste met snorkelen, maar ook gewoon tijdens het zeilen. Ze zijn geweldig!!

We zijn gisteren naar de Tobago Cays gevaren en ’s middags meteen gaan snorkelen; Baradal Island rond. Phoe, dat was best pittig. Eerst giga stroom mee (heerlijk!), daarna vet stroom tegen (puf puf hijg). Was te verwachten want stroom gaat nu eenmaal niet vaak, heel het eiland mee rond. Maar het was weer waanzinnig! Die schildpadden! Ze zijn daar niet schuw voor mensen en houden je met een schuin oog (ja echt!) in de gaten en voor de rest zijn ze gewoon wat zeegras aan het eten en gaan af en toe naar de oppervlakte om adem te halen. Ik vind ze zo mooi, zo koddig en nog zo prehistorisch. En bovenal ben ik best jaloers op ze…. Ze zijn redelijk op gewicht en toch, met maar één armbeweginkje schieten ze jouw al voorbij. Als je het schilt ook goed bekijkt met die tekeningen, mooi! Ik vind het toch altijd bewonderenswaardig hoe de natuur die kleurentekeningen maakt; de ene veer is wit, de andere zwart, de ene schub is blauw, de andere geel en ga zo maar door.

Om niet te lang door te zwijmelen over de schildpadden, we hebben ook nog veel ander moois gezien. Waaierkoralen, veel softkoralen, koffervissen, kogelvissen, roggen, doktervissen, enz enz. En… net toen we aan boord wilden gaan en het fototoestel al hadden weggelegd… een HAAI!! Ik wilde zojuist aan Etienne voorstellen om vanavond een nacht-snorkel te maken… dat hebben we dus maar niet gedaan. Na twee keer uren gesnorkeld te hebben (gisterenmiddag en vanochtend) zijn we vanmiddag naar Union Island gegaan. Morgen boodschappen doen en uitklaren en dan op naar Carriacou en Grenada. Nieuwe eilanden om te ontdekken, met, volgens de boeken, ook erg mooie snorkelstekken.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.