Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Herfst | Home | Muzikale familie »

Hondenzwemles

Donderdag 16 juni 2011 @ 10:19 Hoe leren hondjes zwemmen? Nou, gewoon door ze midden op zee uit je boot te schoppen en ze dan naar de kant te laten zwemmen, over een zo groot mogelijke afstand. Althans, zo doen ze dat hier. We zaten gisteren gezellig bij Ben en Anya, aan boord van de Giggles, toen Ben opmerkte drie honden te zien zwemmen. Wij kijken en ja hoor, er kwamen 3 hondjes aangezwommen. Ze hadden het moeilijk, dat zag je zo. Eentje was helemaal de weg kwijt en zwom meer in rondjes en weer terug. Nou ja, terug? Waar kwamen ze vandaan? We zagen niemand er achteraan komen in een bootje, niemand roepen, niets.
We vonden het wel heel zielig en de hondjes kwamen steeds dieper in het water te liggen. Ben z’n bootje in en wij de kleinste, die allemaal rondjes zwom, geroepen. Die ging maar wat graag meteen het bootje in. Nummer twee volgde al snel, terwijl nummer drie nog driftig naar de kant aan het zwemmen was. Etienne er achteraan in Mr. Ed en pikte nummer drie gewillig uit het water. Op dat moment zag ik iemand op de kant staan te zwaaien en springen. Die hoorde vast bij de honden. Ik grapte nog dat het misschien helemaal de bedoeling niet was geweest om ze op te pikken omdat ze moesten leren zwemmen of hij er vanaf wilde. Etienne bracht nummer drie naar de zwaaiende local en de hond sprong, al kwispelend, naar de man toe. Deze bedankte Etienne en vertelde dat de honden aan het leren zwemmen waren. Dan gooien ze ze ergens in het water en moeten ze naar de kant zwemmen. Tjeetje, dat is inderdaad ook een manier. En op zich geen vreemde manier…wij hebben in Egypte eigenlijk hetzelfde ervaren toen de zoon van de schipper (van de boot waarmee we gingen duiken) moest leren zwemmen. Geloof dat het ook wel een efficiënte manier is, maar of het nu een humane danwel ‘hondane’ manier is? Etienne pikte bij ons hond nummer een en twee op, die trouwens helemaal moe in het bijbootje van de Giggles lagen. De ene wilde kijken, maar kon z’n kop niet omhoog houden en legde hem zo schattig op de drijver. Wij waren weer gerust dat de hondjes aan de kant waren. En bij een volgende zwemles, hoop ik dat er weer onwetende toeristen de hondjes helpen. ;-)

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.