Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hondenzwemles | Home | Hete bliksem »

Muzikale familie

Vrijdag 17 juni 2011 @ 23:50 Nee, niet mijn familie. Ik kom niet uit een muzikale familie en Etienne ook niet. Ik heb vroeger wel blokfluit gespeeld (wie niet van mijn generatie?), maar verder kom ik ook niet. De ‘familie’ die vanavond optrad bij Lambi Queen hier in Tyrell Bay, Carriacou, was daarentegen wel super muzikaal. Wouw, wat een ritme, wat een muziek! Er waren drie steelpan variatie, twee groepen (Shell)oliedrumvaten, een ‘normaal’ drumstel en djembe’s. Na elk nummer was er een soort ‘trommel-dans’, waarbij de familieleden een andere trommel gingen bespelen. Maar het woord ‘trommel’ is gewoon denigrerend voor het geluid wat ze produceerden. Geweldig!!! Alles (en dan bedoel ik écht alles) stond te swingen. Paps gaf de melodie, terwijl mams hem ondersteunde en de dochters de oliedrums besloegen. Een oom swingde de pan uit en een zoon en zwager ondersteunde de rest. Onder het genot van een rumpunch, met andere ‘yachties’ (o.a. de Giggles en de Boto) genieten van het calypso ritme van de steelpan’s… da’s pas Carieb!

Carriacou is een nieuw eiland voor ons en ik vind het weer geweldig. De jongen bij de Immigrations vroeg ons de oren van het hoofd waar wij in NL onze stroom vandaan halen. Hij wist dat Duitsland de grootste supplier van zonnecellen is en dat wij (NL) veel windmolens hebben. En hier waar hij woont (Carriacou), daar schijnt altijd de zon en waait het altijd hard. Waarom hebben zij dan nog steeds hun elektriciteit uit een centrale generator? Kost ze 150 EC per maand (5x zo duur als een paar jaar geleden), wat veel is voor een gezin. Tja, het antwoord op die vraag weet ik ook niet. Hij wilde weten hoe wij dat deden op de boot en hoeveel een windgenerator opbrengt, enz enz. Erg grappig om zo’n gesprek te hebben. En, daardoor hoefde we geen ‘immigration-costs’ te betalen! Bespaarde ons 2 EC’s = ongeveer 50 cent. Haha!!

Morgenochtend kunnen we de was ophalen (bij de jachtclub) en dan gaan we door naar Grenada.

drie reacties

Dat voordeeltje heb je toch mooi te pakken en wie weet is het de volgende keer echt de moeite waard!Want wat je donderdag schreef over die drie hondjes,daar hebben jullie naar NLse normen een medaille voor verdiend!Ik vindt het een vorm van dierenmishandeling,dat de eigenaar dan zelf meezwemd,ingeval dat er iets gebeurd.Waarschijnlijk zie ik het helemaal verkeerd en is dit normaal voor dieren.Als jullie zelf maar voorzichtig blijven,en blijven genieten!Heeel veeel lieve groetjes en een knuffel van mams.
ANNY - Zaterdag 18 juni 2011 @ 10:02

Maar we hebben tegenwoordig een muzikaal talent in de fam, Julia danst en zingt er op los en het liefst niet alleen dus bereid je maar voor:-D (k3 en tsjoe tjoe wa) in sept verwacht ik een uitvoering.
X Danielle
(kijk naar het tijdstip van dit bericht, het is zondag)
danielle - Zondag 19 juni 2011 @ 01:37

oh tijdstip past zich aan maar het is 06.36
danielle - Zondag 19 juni 2011 @ 01:38  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.