Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hete bliksem | Home | Vochtig »

Junglebook

Woensdag 22 juni 2011 @ 11:56 We verwachten elk moment Mowgli of Baloe tussen de bomen door te zien komen. Zo echt was het jungle gevoel gisteren. Groen, groener, groenst en bomen, bomen en planten. Samen met Simon (Colombe) en Shelley (Northwind) zijn we naar de Concord Falls gegaan. De grootste watervallen van Grenada. We zijn met de bus naar het plaatsje Concord gegaan en vandaar was het al een hele tocht naar boven naar het begin van de watervallen. Het eiland is schitterend groen en elke vensterbankplant uit NL groeit hier in het wild. Ook hebben we veel vruchten in het echt zien hangen; bananen, mango’s, papaya’s, limoenen, ‘appeltjes’ (ben de lokale naam kwijt), cacoa, … En ook nootmuskaat natuurlijk. Het nationale kruid, wat zelfs op de vlag weergegeven wordt. Na de eerste waterval bij de parkeerplaats zijn we naar de ‘level 2 fall’ gegaan. Dat was pittig! Het was natuurlijk warm, met een hoge luchtvochtigheid. En dit was een tochtje dat niet over het asfalt ging. Nee, gewoon banjerend door het hoge gras, over de stenen bij het water, boomstronken enz. Heel erg leuk en daardoor kregen wij dus het Junglebook gevoel. De ‘level 2 fall’ was erg mooi. We hebben een heel tijdje zitten uitrusten op de stenen bij de waterval. En het mooie was, als je omkeek waar we vandaan kwamen, zag je alleen maar het regenwoud met het water en de stenen. Je kon ons ‘pad’ niet meer herkennen. We hebben genoten! Simon en Etienne zijn nog naar de ‘level 3 fall’ gaan kijken, maar Shelley en ik zijn op een bruggetje gaan zitten.

Een aantal locals fungeren als een soort boswachter/parkwachter. Zij controleren de ‘paden’ en de falls. Wat ze nou eigenlijk precies doen? Want de ‘paden’ zijn niet meer dan een plat getrapte strook van gras. Wat ze met name doen is verbouwen. Je ziet stukjes langs het ‘pad’ waar een moestuintje is aangelegd. Het blijkt dat deze boswachters ook elk een stukje grond hebben. Richting ‘level 3 fall’ kwamen we ook een local tegen die vertelde dat dat zijn land was en hij daar van alles verbouwde en de paden in de gaten hield enzo. Hij liep met een grote emmer met bananen, tomaten, komkommers enzovoort weer terug naar huis. De visser viste op rivierkreeft in het riviertje en had ook al een aardig maaltje voor de avond.

De tocht heeft wel 1,5 slipper opgeëist. De slipper van Simon kon gemaakt worden door een locale die bij de falls een werkplaatsje heeft, maar de slipper van Etienne was echt overleden. Gelukkig kregen we halverwege onze tocht naar beneden naar de bushalte een lift van de boswachters! Als afsluiting zijn we gaan eten bij ‘Patrick’s local’. Een locaal restaurant hier vlak bij de haven. We hebben alle soorten locale groente en gerechten gegeten. Lekker en een geweldige afsluiting van een locaal dagje!!!

Zitten we later nog een biertje te drinken bij de haven, worden we aangesproken door een man die in Enschede heeft gestudeerd bij de universiteit van Twente. Hij vond NL zo geweldig en hij hoopte dat wij Grenada net zo geweldig vonden. Tot nu toe wel hoor!!!


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.