Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Jazzed | Home | Boze oma »

Onafhankelijk

Zondag 03 juli 2011 @ 17:37 ‘Independence Day’. Dat vieren ze in Canada en Amerika, begin juli. Daarom hadden wij afgelopen zondagavond een groot feest in de Marina. Wel grappig, wij hebben Bevrijdingsdag. Maar volgens mij voelt dat voor ons anders dan ‘Independance Day’ voor de Amerikanen en Canadezen. Zij dachten dat wij ook wel zo’n dag hadden nadat we de Spanjaarden ‘hadden uitgezwaaid’, eeuwen geleden. Dat we Bevrijdingsdag hebben sinds de Tweede Wereldoorlog was nieuw voor hun. Het is grappig om te horen wat hun beeld over Nederland en de geschiedenis is. Ze denken ook altijd dat Holland een ‘staat’ is in Nederland. Dat is met Noord- en Zuid-Holland ook wel een beetje zo. Maar voor ons is dat anders. Wij zijn Nederlanders en de Amerikanen zijn bijvoorbeeld meer Texanen dan Amerikanen. Ik denk dat ze helemaal niet meer weten hoe het zit als ik me voorstel als Denise uit Brabant. Haha.

Het was zondagavond erg gezellig en druk. Heel veel Canadezen en Amerikanen, nog aardig wat Nederlands en dan een handjevol Zweden, Fransen en Britten. Er was een goede dj en een prima bbq. We (Shelley en ik) hebben weer eens lekker staan te swingen. Het is leuk, zoveel andere nationaliteiten te ontmoeten. Na afloop hebben we nog wat gedronken, aan boord van de Tranquilla. Bob, de kapitein, is een gezellige Amerikaan, die z’n roeping als entertainer heeft gemist. Kijk en luister maar naar het filmpje. Erg gezellig en een gouden momentje, zo’n afsluiting van de avond!


een reactie

Too bad Bob already gave up his dayjob! LOL
Hans () - Dinsdag 05 juli 2011 @ 18:38  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.