Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Boze oma | Home | Van kwaad tot erger »

Spicy dagje

Woensdag 06 juli 2011 @ 16:51 Alle specerijen en fruit die je maar kunt bedenken groeien hier. Gewoon in het wild. Het is ontzettend grappig om te zien, dat als je ergens langs de weg loopt, je gewoon de bananen, mango’s, papaya’s en nootmuskaatnoten kunt plukken. Inmiddels weten we dat de bomen niet echt wild zijn, maar van iemand zijn. Je plukt dus niet zomaar een boom met mango’s kaal. Woensdag (gisteren) was weer een excursiedagje en zijn we (samen met Simon en Shelley) naar Laura’s Spice Garden gegaan. Helaas had Laura een cassettebandje van buiten geleerd met alle informatie over de kruiden in de tuin. Daarnaast had ze ook geen cursus in het vriendelijk ontvangen van toeristen gehad. Maar de tuin was erg leuk!! We kregen van al de verschillende specerijen een blaadje om te ruiken. Heerlijk!! Rozemarijn, thijm, lemongrass, munt, basilicum, enz enz. Ze vertelde, of meer ratelde, bij elk kruid wat het was en waar je het voor kon gebruiken. Het ging té snel om het te onthouden en het was erg veel info. Mijn boek voor de aromatherapie (Aromecum) of google, nog maar eens raadplegen.

’s Middags zijn we naar de Westerhall Rum Distillery geweest. De grootste van Grenada, volgens de rondleider. Het bedrijf heeft in 1975 brand gehad en sindsdien doen ze niet alles zelf meer. Het was een leuke rondleiding, een schitterend gebied met waanzinnige tuin. En de rum? De Westerhall Vintage Rum smaakte subliem! Helaas was de prijs dat ook… ;-)


De medewerkers zijn druk aan het werk! Domino aan het spelen, met een biertje ernaast en op een bierkratje zittend. En ja, dit is bij de Rum Distillery!
geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.