Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Spicy dagje | Home | Verschillen »

Van kwaad tot erger

Donderdag 07 juli 2011 @ 16:59 Toen we hier aankwamen, hebben we een paar dagen later onze dynamo weggebracht om te laten repareren. Dat was een dikke 2 weken geleden. Etienne is om de dag erheen gegaan, “nog niet klaar”, “de onderdelen zijn er nog niet”, enz enz. Afgelopen dinsdag heeft hij ze een ultimatum gegeven, "donderdag neem ik hem, hoe dan ook, mee". Vanochtend ging hij dus voor de zoveelste keer naar het werkplaatsje. Andere Nederlanders (To Windward) hadden ook hun dynamo daar laten reparen en dat was, na wel een keer terug, redelijk goed gegaan. Zoals verwacht was de dynamo vandaag nog niet klaar. Geen probleem zei Etienne, ik neem hem gewoon mee, zonder te betalen dus. Niet gerepareerd = geen geld. Daar waren ze niet geheel blij mee. Maar eenmaal aan boord, was het maar goed ook dat hij geen cent heeft betaald. De dynamo was in een nog slechtere staat dan toen wij hem erheen brachten! Ze hadden nieuwe koolborstels erin gezet, waren inmiddels ook alweer stuk. De fases waren opnieuw gewikkeld, maar te ruim waardoor het niet meer in de huls paste. Hebben ze wel willen doen, dus alles in elkaar geslagen waardoor de wikkels erg beschadigd waren. En door het rammen en slaan, was het huis krom. Moet ik nog even doorgaan? Hij was niet total-loss toen we hem wegbrachten, nu is hij klaar voor de schroot. Etienne heeft alles eruit gesloopt, we hebben hem nodig als we de motor willen laten draaien. Hij kraakte en piepte met alles eruit. Alles was gewoon scheef. Een hamer doet wonderen en hij loopt niet meer aan. Morgen weer monteren. Nog steeds geen stroom dus, maar we kunnen weer varen.

Een ander frustratiemomentje was vanochtend. In september zijn we twee weken in NL en moeten dan bij de Amerikaanse ambassade langs ivm onze visa-aanvraag. Iedereen liep te roepen dat het erg druk was en je op tijd moest bellen voor een afspraak. Nou, dat was ook weer een van de, vast goedbedoelde, maar foutieve informatie, wat door andere verstrekkers wordt verspreid. In Antigua (april) hadden we de aanvraag elektronisch ingevuld, maar waren we véél te vroeg met bellen voor een afspraak. Dag 15 euro!! Het kost dus 15 euro om de USA Ambassade te bellen met een vraag. Wij protesteren via de mail, kreeg een mail, vanaf 1 juli kon ik bellen voor een afspraak in september. Je voelt hem vast al….vanochtend gedaan, maar de agenda voor september was nog niet open! Dag 15 euro! Ik was lichtelijk boos, wat de telefoonbeantwoorder helaas moest ontgelden. Wij hebben nu een afspraak gemaakt voor augustus en ik heb een code waarmee ik de afspraak gratis (!) kan verzetten. Da’s beter. Volgens hem kun je dus eerst vragen of een agenda open is als je belt, maar dat lukte me vorige keer ook niet, je móet eerst je creditcard opgeven. Dus eers die 15 euro betalen. Vriendelijk land!!


Dan maar helemaal slopen....


een reactie

dit ben ik niet gewend van je etienne, sla die lui gelijk inelkaar, en draai je hand niet om voor zo dynamo kijk in de auto,s daar 12 of 24v is er altijd.
kus julie twee van ons
jo
jo () - Vrijdag 08 juli 2011 @ 11:07  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.