Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Van kwaad tot erger | Home | No Jumping! »

Verschillen

Vrijdag 08 juli 2011 @ 00:00 18 cruisers uit Amerika en Canada en 2 NL’ers zaten op een vrijdagavond gezellig bij elkaar in Port Louis Marina. Het gaat slecht met de huizenmarkt in Amerika, nog steeds héél slecht. In Europa stabiliseert het wat en in Canada zijn alleen de regels nóg scherper geworden. Terwijl ze geen last van de crisis hadden. “Hoe oud zijn jullie? En zijn jullie al met pensioen?” Dit was geen vraag aan ons, maar aan een Canadees stel tegenover ons. Uitleggend dat in NL de pensioenleeftijd zojuist verhoogd is, maakte ik een foutje met het woord ‘upgraded’. Moest natuurlijk ‘downgraded’ zijn. ;-) Het waren zeer interessante gesprekken, waarbij ik helaas moest concluderen dat de beelden uit Amerika over al die arme mensen die hun huis uit moeten en ernaast op straat leven waar zijn. Vreselijk!

Ze zijn ook altijd zo vol bewondering over alle talen die wij spreken. Dat zouden ze ook graag willen kunnen. Toen ik met een knipoog vertelde, dat ik in NL ook gewoon een talencursus gevolgd heb en dat ze die vast ook in Amerika hebben, moesten ze wel lachen. “That’s true!” Na afloop neemt men hier de pizzastukken die over zijn gewoon mee naar huis, in een doggybag. Is dat normaal in Amerika? Ja!! Niet in NL? Nee, daar is het meer ‘not done’. Eigenlijk raar, terwijl het wel typisch NL’s is.. “K’ep er toch voor betaald!” Het was een hele gezellige avond, waarbij we ook veel nieuwe interessante mensen hebben ontmoet. Het is grappig om te zien dat de Amerikaanse en Canadese cruisers heel anders zijn dan de Amerikanen en Canadezen die je ontmoet als ze een zeilboot hebben gehuurd. Deze laatste groep snapt niet, dat wij soms naar een Engels woord moeten zoeken. En NL? Waar ligt dat? Moet je daar de oceaan voor over? Dat gaat er niet in. Leuk hoe verschillend de mensen zijn. Om over de cultuurverschillen nog maar niet te praten. Iedereen bijzonder, uniek en interessesant op zijn of haar manier.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.