Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« No Jumping! | Home | Bekend »

Realitysoap

Maandag 11 juli 2011 @ 13:18 Internet is bij mij gestegen op de ladder van Maslov, eigenlijk gedaald moet ik zeggen. Ik vind het bij de eerste levensbehoeften horen! Sommigen vinden mij nu vast ‘geen echte cruiser of boater’ meer. En zen is het helemaal al niet. Maar, ik vind internet met al de sociale media, verhalen van mensen en waanzinnig veel informatie, nu eenmaal geweldig! Kan me niet meer voorstellen hoe dat vroeger was. De TV ging aan op gezette tijden, want tot die tijd had je testbeeld. (Loekie de Leeuw mis ik wel!) De jeugd van nu weet dat niet eens. Haal die oude koeien nog eens uit de sloot, dan voel je je ineens oud! Wij weten nog dat er geen mobiele telefoons waren, dat internet er net was, of nog eerder, de computer zijn opmars deed. Nu is het toch niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. En wat denk je van Wikipedia?! De encyclopedie op internet. Vroegûh, hadden wij nog een schitterende tig-delige bovenop de kast staan. Die pluisde ik toen al helemaal uit, om zo mijn informatiehonger te stillen. Ik kan me voorstellen dat het voor onze opa’s en oma’s eigenlijk gewoon niet meer te volgen is. Alles maar via en door dat kastje. Je hele levensverhaal online. Net een realitysoap, maar dan in schrift. Voor iedereen die het maar wil lezen! En het grappige is, veel -heel veel - mensen zijn ook nog geïnteresseerd in jouw verhaal. Realitysoaps op TV worden ook niet voor niets ‘gevreten’. Mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig en benieuwd naar andermans belevenissen, misstappen en hilarische momenten. Twitter! Elke seconde van de dag kun je een berichtje de wereld in zenden. Hilarisch Twittergrapje is dat je vroeger 300 mensen moest bellen om te vertellen wat je had gegeten, nu Twitter je het. Sommige mensen vind het een afvlakking van de sociale contacten. Ik vind het een verrijking! Maar, zoals met alles, je moet wel een balans erin houden. Ik ben een persoon die altijd nog het liefst écht, fysiek, contact met mensen heeft. Tegenover elkaar met een kopje koffie of een biertje kletsen over van alles. Dat zijn voor mij de mooiste momenten. Dat is alleen soms niet mogelijk. Zeker niet nu wij zover weg zijn. En op dat soort momenten vind ik internet geweldig! Daar bevredig ik mijn informatiehonger, contactendrang en schrijfwoede mee.

Voor degene die graag beelden bij onze La Luna-realitysoap hebben: ik heb nieuwe foto’s geupload. In de BVI-folder staan er ook verschillende van ons, dus jullie kunnen ook weer eens kijken of wij nog wel goed eten, niet té veel bierdrinken (bierbuikjes) en toch wel erg grijs worden (ik! Help!). Voor degene die niet geïnteresseerd zijn in mijn kont, in de map Antigua & Barbuda, heb ik heel veel mooie foto’s van andere kontjes gezet. De schitterende jachten tijdens de Antigua Classic Yacht Regatta. In het album St. Maarten zijn ook de foto’s aangevuld en er is een nieuwe map ‘Terug naar zuidelijk Carieb 2011’ van onze laatste bezoeken op weg naar Grenada.

En voor de echt nieuwsgierigen is gisteren Zen@Sea live gegaan. Een ander stukje van mij op het wereldwijdeweb. Een plekje, naast onze La Luna-realitysoap, waar ik mijn gedachten de vrij loop kan laten gaan over andere onderwerpen dan onze reis. Gewoon wat andere gedachtespinsels, ideeën, overpeinzingen en nog meer van dat soort ‘onzin’. Zodat de La Luna-realitysoap de La Luna-realitysoap kan zijn.

Nieuwsgierig? www.zen-sea.tk

twee reacties

Ik heb weer genoten van jullie foto’s. Wat zijn die schildpadden leuk!
Maar ik heb wel een idee;-) in sept vliegen Julia en ik met jullie mee terug om een jaartje mee te varen+ Julia hoef dan toch niet meer naar school en voor mij is het mega dieet(joker) Wat ben jij slank geworden Denise! en ik kan dan wel ff je haren verven en Etienne ook ff onder handen nemen want dat is net een zeerover.
Danielle () - Maandag 11 juli 2011 @ 15:15

“Це не те, що відбувається з вами
, що ваше життя,
але як ви справляєтеся з цим. “
Zen… dikke knuf, kus José
José () - Zondag 17 juli 2011 @ 08:04  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.