Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Rustig wachten.... | Home | Hemelvaartsdag »

Veel info

Zondag 14 mei 2006 @ 00:00 Het is vandaag weer heerlijk vaarweer! Maar helaas..... La Luna ligt nog steeds te drogen. Etienne is naar de boot geweest. Hij is de watertanken aan het aansluiten en de bedrading rondom het stuurwiel voor de marifoon aan het trekken. Ook vervangt hij het voetpompje voor het buitenwater door een heel klein elektrisch pompje. Dit verbruikt zo weinig stroom dat het voetpompje plaats mag maken. Daarnaast zet hij nog twee sigarettenaansteker-pluggen in de kaartentafel. Niet omdat we nu van die fanatieke rokers zijn, (ben 2,5 jaar geleden gestopt) maar als stroombron voor de laptop en voor het opladen van allerlei batterijen (fototoestel etc).

Op de kant is een hele aardige man al geruime tijd onze buurman. Hij en Etienne klusten elke zondag aan boord en praatten dan over allerlei zaken.....ik vond dekluslijst al niet echt minder worden... hij ouwehoerde teveel ;-). Maar deze man is echt superaardig! We hebben hem onze oude meters gegeven en we kregen daar superlekkere rode wijn voor. Vandaag kwam Etienne terug met een stofzuigertje. Echt een ieniemienie ding. Heel grappig! Hij had dit voor ons gekocht bij de Aldi in België. Ik wilde al langer iets van een stofzuiger voor aan boord en dit is een ideale! Laten we één ding duidelijk maken, stofzuigen is niet mijn hobby! Maar soms wel noodzakelijk kwaad, dus ik was gewoon blij met dit lieve ding!

De buurman heeft meer geluk, want zijn boot is deze week naar binnen gegaan bij Moverbo en wordt nu weer mooi gemaakt. We hebben e-mailadressen uitgewisseld en hopelijk zien we hem nog eens!

We lezen verschillende verhalen van stellen die voor langere tijd onderweg zijn. Een rondje Atlantic voor een jaar of langer. Heerlijk genieten is dat! Al die verhalen, de mooie foto's...... Daarmee krijg je echt zin om ook weg te gaan! Ik lees ook verschillende boeken. In heel wat boeken staan tips of opmerking en dat is altijd handig omdat we ook nog aan het klussen zijn. Onder het kopje 'various', komt ook de inhoud van mijn 'boordbibliotheek' te staan. Ik lees ook graag uit welke boeken de anderen hun inspiratie halen, dus wil ik dit jullie ook niet onthouden. Alleen nog even geduld, ik ben nog niet zo ver met de website. Ook komt onder 'links' de adressen van de vertrekkers of onderwegzijnde zeilers.

Maar voor nu is het eten maken en vanavond voor Moederdag nog een bezoekje aan mijn schoonmoeder. We belden net en die voeren net op de Kil bij Dordrecht.... ben benieuwd waar ze dit weekend met de boot zijn geweest.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.