Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Witte boobies | Home | Erwtensoep in de zon »

Something Special

Zondag 07 augustus 2011 @ 15:00 En ineens hoor je overal NLs! We lopen langs een soort bruin café en het NLs komt je door de open deuren tegemoet. Bij Watta Burger hebben ze kroketten en patatjes pinda. Tijdens Happy Hour in Karels Bar komen ze langs met een combischotel (met nasischijfjes, bitterballen en frikandelletjes). In de supermarkt ligt speculaas en hagelslag en op het blauwe winkelmandje staat een witte AH. Tja, Bonaire is nu eenmaal een gemeente van NL. Ik had het niet verwacht, maar ik vind het me toch wennen! Het is al heel lang geleden dat we NLs op de kant hoorde praten, ik kijk elke keer om. Want ergens anders waren het vaak ook varende NL’ers. Je vraagt hier in het NLs de weg en bestelt een biertje, waarbij je dan de keuze hebt uit Heineken, Amstel en een Venezuelaans biertje.

Venezuela… het lijkt, en is, een compleet andere wereld. Eergisteren waren we nog op Aves de Sotavento en babbelden we met de Guardo Costa (kustwacht) in het Spaans. Ze kwamen ons weer even opzoeken en wilde op het gebied van veiligheid alles weten (EPIRB, flares, reddingsvesten, medicijnen, enz). Een van de jongens stapte wel aan boord met z’n vinger om de trekker van een soort uzi. Dan hoop je toch dat hij niet struikelt!! Maar ze waren erg vriendelijk! Aves de Sotavento was ook weer schitterend!! Ook onder water. Helaas wilden we door en zijn er maar een middagje en nacht gebleven. Zoals ik al eerder zei, we hadden weer eens tijd te kort.

Bonaire heeft in het noorden wat ‘heuvels’ en in het zuiden is het , met de zoutvlakten, erg vlak. Het is dus heel grappig als je op Bonaire aanloopt. Je ziet de heuvels al van ver, maar moet heel erg naar het zuiden om, om het platte land daar heen te varen, terwijl je dat niet ziet. Dan ga je ineens bosjes zien en windmolens en een radarmast. Je ziet later de auto’s over de kustweg rijden, zo dicht kun je langs het eiland zeilen.

We liggen aan een mooring bij Kralendijk. Omdat Bonaire erg zuinig is op het rif rond het eiland (en terecht!) mag je nergens ankeren en moet je aan een mooring. We liggen bijna voor Karel’s bar, hier kun je met je dinghy naar de kant en loop je zo het centrum in. Het is een grappig, gezellig plaatsje. Natuurlijk erg toeristisch en best prijzig, zeker de supermarkt. We hebben gisteren al een heel eind gelopen naar de haven om ons te melden mbt de mooring. Ondanks dat er de hele dag een windje staat, is het wel erg warm. Maar het is geen straf om hier, met je duikbril op, het water in te gaan. Onze achtertuin heet hier namelijk: duikstek nummer 54, Something Special!


twee reacties

Hallo Denise, Etienne,

leuk Hollandse produkten!! Ik heb hier in Detmold gisteren stroopwafelen!! zien liggen in de super, en meegebracht natuurlijk!
Die kop koffie met stroopwafelen smaakte vanmiddag naar … MEER!!!

Doei, ik ga slapen! Anky
Anky () - Zondag 07 augustus 2011 @ 17:48

Watta Burger – You Tube "Doe Menunne Mexicano".... http://www.wattaburger-bonaire.com/artic..
Ik hoop toch niet dat jullie je zoals in het filmpje laten gaan hahahaaa. Want dan ben je toch echt wel hopeloos…. Bekijk het eens Denise dan zul je me wel begrijpen. Lieve groet, José
José () - Maandag 08 augustus 2011 @ 10:45  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.