Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Cadeautjes | Home | Sharon's Serenity »

Op pad

Zaterdag 13 augustus 2011 @ 00:00 Bonaire is niets anders dan duiken hoor je vaak. Ik kon dat niet echt geloven, dus vandaag op pad met een (huur)auto. Er waren al veel auto’s verhuurd, dus we kregen een grote Chevy mee voor de prijs van een klein jeepje. Dat was mooi! Airco! Het is hier namelijk erg warm, ook al staat er wel altijd een windje.

Er zijn verschillende grotten op het eiland. Twee hebben we er gevonden, de mooiste helaas niet. Misschien een andere keer. Het eiland is droog, dor, vol met cactussen en ander dor groen. Maar schitterend! Ik hou wel van zo’n ruig droog landschap. Het doet je een beetje denken aan Mexico. We hebben heel het eiland rondgereden. Ja, de NL’se gemeente Bonaire is niet zo groot. Er is toch best veel te zien en te doen hier. Er is een nationaal park, waar we met de (huur)auto niet in mogen. Je kunt daar ook een paar uur rondrijden, hiken en paardrijden. Verder zijn we langs de zoutpannen in het zuiden gereden. Een heel groot gebied waar zout uit het zeewater gewonnen wordt. De pannen kleuren erg roze, waardoor de wolken erboven zelfs roze zijn. Dit verschijnsel zag ik trouwens in Venezuela voor het eerst. Daar verkleurden de wolken blauw/groen van het water eronder. Heel gaaf om te zien. Zo herkenden we ook stukken ondiep in de verte. Er liggen hele bergen met zout. Je ziet daar ook overblijfselen uit de geschiedenis. Vroeger werkten daar met name de slaven. Zij sliepen door de week in bizar kleine huisjes, niet veel groter dan een hondenhok. Op vrijdag liepen zij dan 30 km naar Rincon, waar zij woonden en op maandagochtend werd deze tocht weer afgelegd naar de zoutpannen in het zuiden. Op een paar plekken zie je ook nog uit die tijd een gekleurde piramide staan. Wit, oranje en rood. Deze werden in die tijd gebruikt om aan te geven waar de schepen zout konden laden. Wapperde de rode vlag, dan moesten ze naar de rode piramide. Eigenlijk een simpel, maar efficiënt systeem.

Misschien waren de wolken niet alleen roze van de zoutpannen, maar ook wel door de roze flamingo’s. We hebben er heel veel gezien! Zowieso zie je hier veel verschillende vogels. We hebben gele parkietjes gezien (niet in een kooi) en groen/blauwe papagaaitjes! Je kunt hier ook heel goed kitesurfen en in een ‘meer’ leren windsurfen. Verder hebben we verschillende indianenschilderingen gezien. Het was al met al een heel leuk dagje! En je krijgt zo een goed beeld van een eiland. Het is volgens mij best leuk wonen hier, altijd zon, internet en NL’se producten. Het enige is dat men hier wel de regels en dus belastingen van NL heeft. En wat dan weer prachtig is….hun oude gebruiken hebben ze wel mogen handhaven. Zoals? Nou, rijden zonder helm en gordel.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.