Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Op pad | Home | Gemeente Bonaire »

Sharon's Serenity

Dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:35 Oftewel, duikstek H en onze derde duik hier op Bonaire. We hebben gisteren ons dagbudget aan het duiken gespendeerd. En dat geeft niets, het was de moeite waard!

De duiken waren weer grandioos! En met duiken is het net zoals met fietsen, dat verleer je nooit. We voelden ons weer als een vis in het water. Er zitten veel grote roofvissen, maar ook veel grote scholen met kleine vissen. De barracuda’s zijn ontzettend nieuwsgierig, eentje, van toch wel een aardige maat heeft heel de duik met ons mee gezwommen. Hij bekeek ons met argusogen, maar wij hem ook. Ze hebben aardige tandjes. Deze was goedgemutst en was alleen maar nieuwsgierig. Af en toe kwam er nog een andere roofvis kijken. Zowieso zijn de vis niet bang en trekken zich weinig van je aan.

Op de beide stekken was er enorm veel koraal, veel softkoraal en heel veel sponzen, in blauw, geel en paars. Sommige zijn net van die periscopen, nog nooit gezien! Het is echt genieten weer, het gewichtloze van het water en alleen je ademhaling die je hoort.

Het waaide goed hard, we zaten nog wat na te kletsen na de eerste duik toen we een klap hoorden. Wij rondkijken en ja hoor, onze mooringlijn was gebroken! Waarschijnlijk heeft hij langs het anker staan schuren, we waren los dus. Goede reden om naar een andere duikstek te verhuizen. Gelukkig dat we aan boord waren!

De tweede stek was evenzo mooi. We lagen achter Klein Bonaire waardoor we minder in de golven lagen. Etienne had de camera meegenomen en heeft een leuk filmpje gemaakt, waardoor jullie hopelijk een beetje het idee krijgen van hoe het er onderwater uitziet. Helaas verdwijnen de kleuren wel zo op de film.

Eind van de middag gingen we weer terug naar onze mooring bij Klarendijk. Het was een heerlijk dagje en voor herhaling vatbaar! We waren weer eens ouderwets moe van het duiken.

PS Er staan 4 nieuwe berichtjes op (liep een beetje achter), dus ook even naar beneden scrollen en de foto’s van Grenada staan ook in het fotoalbum.


twee reacties

Hallo Denise, Etienne
Fijn dat met jullie beiden alles in orde mag zijn! Ik heb genoten van jullie berichten!Echt gezellig geschreven!
En ja boerenkool bij warm weer, lekker! Ik heb een keer oliebollen in mei in Holland geserveerd gekregen bij mijn bezoek daar!
Lekker toch?!
jongens tot de volgende mail!
Tschüüß und gute Nacht! Anky
Anky () - Dinsdag 16 augustus 2011 @ 17:34

hoihoi lieverds … begreep vanavond bij happy hour van Rapy dat jullie 1 dezer dgn richting Curacao zouden komen, terwijl ik niet beter weet, dan dat je wacht tot rond/na Etienne’s verjaardag (begin Sept.) ...
CU anyway anytime soon … greetz, Anya …
Anya () - Dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:21  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.