Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Klussen en klussen | Home | Ik zie ze vliegen... »

Jarige Job

Donderdag 01 september 2011 @ 11:12 Er is er een jarig…hoera hoera….dat kun je wel zien dat is Etienne…… Vandaag is het een feestdag. Ik heb gisteren de slingers (binnen, buiten wil hij niet ;-)) opgehangen en hem vanochtend gefeliciteerd met een slaperig “Goedemorgen lieverd, Welterusten!” Ik was nog niet geheel wakker….

We gaan eind van de dag een daghap eten op het Wilhelminaplein, ze serveren namelijk Etienne z’n favoriet ‘Babi Pangang’. Janet en de kinderen komen ook, dus dat is wel gezellig. We gaan al eerder de stad al in, synagoge bekijken en nog wat andere highlights.

Voor mij wordt het weer een dagje Willemstad, ik ben gisteren namelijk gezellig met Annette (Panache) al de stad in geweest. Heerlijk winkel in, winkel uit. Gezellig op het terrasje gezeten en een schitterende galerie bekeken.

Willemstad is echt een schitterende stad. Afgelopen maandag hebben we samen met Janet, haar zus en de kinderen een stadswandeling gemaakt met een rondleidster die bij Monumentenzorg werkt. Je kijkt dan toch op een andere manier ineens naar de stad. Meer naar de geveltjes, dan naar de etalages! Hele leuke dingen ook gehoord, zoals dat alle huizen een kleurtje hebben omdat de gouverneur (rond 1800 zoveel) het aan zijn ogen kreeg en zijn oogarts verklaarde dat dat kwam omdat het wit van de huizen de zon teveel weerspiegelde. Er werd een verordening uitgedaan, dat iedereen, binnen 3 weken, z’n huis geschilderd moest hebben. In die tijd nog in de kleuren grijs en geel, maar nu is het een bont geheel geworden.


Dit is een gevel in een typische Curacao'se barok stijl, met de dikke zuiltjes en de boogjes, die vroeger een open galerij waren.


drie reacties

Lang zal hij leven, lang zal hij leven…! Van harte gefeliciteerd vanuit Tobago! (we hebben nog een klein ommetje gemaakt, maar we komen er echt aan)
Dat de Babi Pangang maar goed mag smaken. Een verjaardagsbiertje voor Etienne en Rum Punch voor Denise houden jullie nog tegoed.

Liefs, Shelley en Simon
Simon & Shelley (URL) - Donderdag 01 september 2011 @ 15:37

Een dag te laat, maar Etienne nog van harte gefeliciteerd.
Liefs Tonny en Frank
tonny () - Vrijdag 02 september 2011 @ 11:48

Alsnog Gefeliciteerd Etienne vanuit een zonnig Nederland.
Lieve groeten Kees & José
Kees en José () - Vrijdag 02 september 2011 @ 15:40  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.