Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ik zie ze vliegen... | Home | It's a dirty job... »

Crea Bea @ Sea

Zondag 04 september 2011 @ 22:33 Na een dagje waarin we lekker lui zijn geweest, was het vandaag een excursiedagje, samen met de dames van de Seaquest.

Op Curacao staan aardig wat landhuizen. Mooie, grote koloniale huizen die vroeger het middelpunt van de plantages waren. Op de plantages verbouwden ze groenten en hielden ze vee, als eten voor de eilandbewoners én de slaven. Dit eiland werd namelijk met name gebruikt om slaven aan te laten sterken, na weken, soms zelfs maanden op zee. De slaven werkten op de plantages en als ze aangesterkt waren werden ze doorverkocht.

Vandaag zijn we het Landhuis Ascension gaan bekijken. Deze plantage werd in 1672 opgericht en ligt op het grondgebied van een voormalig indianendorp. Alle landhuizen zijn op heuveltjes gebouwd. Dit had als voordeel dat de passaatwind heerlijk door het huis waaide, maar zo konden ze ook andere landhuizen zien. Dit was met name van belang om elkaar te waarschuwen bij een slavenopstand (dan kwamen ze elkaar helpen) of wanneer er andere gevaren waren.

Een keer paar maand heeft Landhuis Ascension open huis. In het huis zijn dan kraampjes te vinden met allerlei creatieve huisvlijt. Met name de kunstwerken van wrakhout trokken onze aandacht en levert leuke ideeën op! De eerst volgende keer maar weer een grote (lege) tas mee naar het strand nemen. Buiten in de tuin speelt een locaal orkestje en kun je eten en drinken kopen. Het is gewoon leuk door de gigantische kneuterigheid!

Op de weg terug hebben we het atelier van Nena Sanchez bezocht, een (wereld)beroemde kunstenares van Curacao. In het centrum van Willemstad zijn verschillende reliëfbeschilderingen op de muren van haar. Erg mooi. Ze heeft een heel kleurrijk repertoire, beschilderd niet alleen muren, maar ook doeken, tafels, banken enz enz. Je wordt vrolijk van alle kleurtjes die ze gebruikt! En ook daar, weer genoeg ideeën voor mijn eigen ‘crea bea@sea’! ;-)


twee reacties

Hoi Denis, Etienne!
Ikke alweer!! Ik heb nu jullie 2011 berichten allemaal doorgelezen! Wat heel fijn is lijkt mij, dat je zoveel mensen uit zoveel verschillende landen leert kennen, met hun gewoontes, hun leefritme. de kultuur van een land, etc.
Voor nu ga ik sluiten. we hebben hier nu 23.10 uur.
Ik wens jullie voor zometeen ook een goede nacht en een goede reis verder! Veel plezier in NL! Breng mijn groeten naar HIA over!!

Liefs! Anky
Anky () - Maandag 05 september 2011 @ 18:11

Hoi, bedankt voor de leuke verjaardagspost wat bij ons aan boord hing, ook enorm crea beziggeweest! Wij hebben het bezoek weer naar Hato gebracht en hebben een erg leuke verjaardag gehad. Spreken en zien elkaar snel, x
Annet en Jacques () - Maandag 05 september 2011 @ 22:04  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.