Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Crea Bea @ Sea | Home | Gezapig »

It's a dirty job...

Maandag 05 september 2011 @ 23:08 but someone has to do it, and that will not be me!!! Ik wil altijd helpen, maar waarom, ik weet het niet, maar hoef nooit te helpen. Ik geloof niet dat ik nu zo onhandig ben. Nee, Denise mag alleen helpen bij strontklussen. En dat bedoel ik, helaas, letterlijk.

Vanochtend, net na het ontbijt, wat een timing, ja! Wisten we het zeker...de stronttank zat weer verstopt. Vanwege het vreselijk dunne wc-papier was het alweer lang geleden. Dit dunne wc-papier, waarbij je moet oppassen dat je niet te hard veegt, anders zit je er doorheen, maar dit papier heeft dus ook zeker wel zijn voordelen. We hebben nu namelijk weer heerlijk robuust papier, maar daar gaat de tank van verstopt. Grrrr....

Nog voor het boodschappen doen, hebben we plan a toegepast. Even goed doorpompen, met een houten plug in de ontluchting. Normaal, ja normaal, hoor je dan een grote blurp en loopt de tank leeg. Niet vandaag. Vandaag houdt hij stug stand en sijpelt er uit de tank een zeikstraaltje uit, helaas ook letterlijk, de kast in. Verdikkeme.

Plan b dan maar. En dat is, met een slang via de afvoer naar binnen en wat porren zodat het hopelijk los komt. Het nadeel van plan b is heel duidelijk, de afvoer zit onder de boot, waar jij dus met je snorkel hangt en via deze afvoer loopt de tank dus ook leeg. Ik denk dat ik niet specifieker moet zijn! Aan dit plan zit duidelijk een luchtje! En jullie snappen dat Etienne dit wel een mooie taak voor mij vond. Nou, ik kan niet meer herinneren welke smoezen ik verzonnen heb, maar het werkte. Het heeft namelijk ook alles te maken met eerdere afspraken over de taakverdeling tussen captein en 1st stuurman (voor degenen die ons al langer volgen). Etienne ging dus zelf het water in en ik moest binnen pompen. Ik zag de tank verder opbollen en ineens hoorde ik een hop geblurp. Ik riep snel naar Etienne, “wegwezen!” En ja hoor, de tank liep onder veel geborrel leeg. Etienne kon inderdaad nog snel opzij zwemmen, waardoor hij gelukkig vermeed dat het wc-papier in z’n haar vast kwam zitten. ;-)

Pffff, voor vandaag hebben we gelukkig weer gewonnen van de (stront)tank.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.