Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Heavy weight | Home | Life is life »

Home sweet home

Woensdag 28 september 2011 @ 12:22 In zo’n 10 uur ben je van NL weer in Curaçao. Terwijl wij er met La Luna, zo’n 15 maanden over hebben gedaan.

We hadden op de terugweg een stop in Bonaire, vandaar dat deze reis wat langer duurde. Op zich was dat wel heel gaaf, want je kon Bonaire super goed zien, met Klein Bonaire en de bootjes voor Karel’s Bar. En dan is het nog maar een kwartiertje naar Curaçao, waarbij het vliegtuig laag blijft, dus zie je Curaçao ook heel duidelijk. Dat was wel een leuk einde van de vlucht, die naar onze zin, verder toch wel heel lang duurt hoor. Zoals ik al zei over de heenreis, ik zit liever die uren op La Luna!!

Zoals ik al zei reisden we veel zwaarder terug dan heen. De douane zal wel raar gekeken hebben naar onze bagage, van een dynamo tot ovenhandschoenen en van gasdrukregelaar tot spanbanden en nieuwe onderbroeken. De stuurautomaat in de handbagage wilden ze wel even zien, maar verder geen problemen gehad. Alles ligt nu nog verspreid aan boord in de salon, het is alsof er een tas ontploft is.

Jacques en Annet (Panache) kwamen ons van het vliegtuig halen. Het was een leuk weerzien! Ik voelde me echt rijk, dat ik naar NL toe een heerlijk gevoel had en nu terug zeker ook weer. Na wat gegeten te hebben bij De Tropen zijn we La Luna gaan opzoeken. Ze lag er nog mooi bij. En tot mijn grote opluchting, was La Luna niet gekraakt door grote kolonies, scholen of zwermen kakkerlakken of ander gespuis. Het was wel warm aan boord, maar ja, wat wil je met een warme buitentemperatuur. Dat was met slapen dan ook wel wennen, alhoewel ik niet mag klagen, ik weet (volgens mij voor het eerst in mijn leven) niet eens meer dat ik ben gaan liggen, zo snel sliep ik. Met het 6 uur tijdsverschil en de dag doorvliegen, was het natuurlijk een wel héél lange dag.

Ik liep daarstraks rond 8 uur naar de douches en bedacht me dat het bij jullie daar nu alweer 2 uur ’s middag is. Heel raar, we zijn alweer een dikke dag verder. Zometeen gaan we snel naar ons ankerplekje op het Spaanse Water. Zwemmen in het zoute water (goed voor Etienne z’n laatste verkoudheidsperikelen), iedereen weer even gedag zeggen en (hopelijk) weer wat wind door de boot.


Bonaire vanuit de lucht.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.