Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hazes | Home | Kòrsou Pabien »

Eigen huis & tuin

Zaterdag 08 oktober 2011 @ 21:53 Het gras is er netjes gemaaid, de perkjes zijn kaarsrecht, daar tussen lopen nette paadjes met stoepen, goed onderhouden groenstroken, strakke buxushaagjes en mooie tuinhekjes. Nederland is net één grote tuin! Alles lijkt super gecultiveerd en volgens een schema gemaakt. Waarin het, met alle verkeers-, plaatsnaam- en straatborden, maar moeilijk verdwalen is. Net alsof iemand (het Kadaster ofzo) één groot ontwerp heeft gemaakt voor heel NL. Met daarin de heerlijke variatie van verschillende stukken, dorpen, steden, bossen, enz. Eén grote tuin met variatie, want dat is goed volgens de laatste tuinetiquette, met verre doorkijkjes en voldoende waterpartijen.

Op Curacao heeft de tuinontwerper het wat minder strak genomen. Het is een wirwar van paadjes, niet altijd goed onderhouden en weinig borden, rommelige haagpartijen, afval ligt overal en de erfafscheidingen lijken door dronkenmans handen getekend. Maar ook deze tuin heeft wel wat en is misschien zelfs wel mijn favoriet. De bebouwing is vele malen kleurrijker en het feit dat deze tuin in een klimaat ligt waar het minder regent en warmer is, is ook terug te zien in de aanplanting (cactussen en divi divi bomen), bebouwing (veel veranda’s) en waterpartijen (weinig tot geen).

Vandaag hebben we een tour gemaakt door deze grote Caribische ‘tuin’. We zijn helemaal naar het bovenste puntje gegaan, Westpunt. Aan de oostkust slaan de golven tegen de kust, wat een waanzinnig schouwspel is. We hebben het Nationaal park Shete Boka bezocht, waar je op het randje deze golven kunnen bekijken. Het water spat en spuit omhoog. Net vuurwerk! Op het punt Boka Pistol spatten de golven omhoog alsof er met een waterpistool wordt geschoten. De golven klappen daar in een inham in de rotsen. We hebben genoten van dit tafereel, met de schitterende kleuren van het water, wanneer het water zich vermengt met veel zuurstof. De kracht van water, de energie van de golven, het enige wat je kunt doen is er ontzag voor hebben!

Terug langs de kust zijn we bij Vaersenbaai gestopt met Kokomo Beach bar. Waanzinnige heerlijke hippe tent, waar het goed chillen en limen is. En, ze hebben er lekkere appeltaart!! Om de dag af te maken, zijn we bij Café de Tropen gaan eten. Daar hebben ze ’12 voor 12’, 12 gerechten voor 12 gulden (= € 4,80). Daar kun je niet voor koken en alle gerechten zijn super lekker!

Weer op La Luna voelen we ons solidair met NL, het is hier ook een beetje herfst. De wind giert namelijk door het want! Het is nog te vroeg, ik weet, maar met een bijna volle maan, loop ik te neuriën: “hoor de wind waait door het wáaànt…” en “zie de maan schijnt door het wáaànt…”


twee reacties

Leuk verhaal. In Nederland is de herfst echt gearriveerd nadat we nog een paar dagen van een Indian Summer, met temperaturen tot 26 graden, hebben genoten. Fijne voortzetting van jullie geweldige reis.
Richard - Zondag 09 oktober 2011 @ 09:02

Guess what? Heb vanmiddag een lekkere appeltaart gebakken! Heb een hele tas goudreinetten gekregen van de buren die een hele boomgaard hebben. Dus een appeltaart bakken ligt dan wel voor de hand… Met rozijnen geweld in Mount Gay-rum (ja ja, uit Barbados) is mijn taartje goed gelukt. Maar ’12 vooor 12’ lukt me hier niet helaas.
Linda - Zondag 09 oktober 2011 @ 15:21  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.