Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« La Luna is klaar! | Home | Online »

Paasweekend

Zaterdag 07 april 2007 @ 00:00 Het paasweekend! Lekker 4 dagen vrij. Alle tijd om te klussen en wie weet kunnen we ook nog een rondje zeilen! La Luna gaat er alweer uit zien als een echte zeilboot zo met de mast er alweer op. Alle touwen zitten weer in de mast en binnen is de troep die Etienne gemaakt had bij het klussen bijna opgeruimd. Gelukkig zit de Hydrovane (de stuurinrichting) op z’n plaats zodat ik wat beter aan boord kan stappen. We liggen altijd met de kont naar de steiger en met het trapje ging dat erg goed, maar nu dat eraf is, is het voor mij een té grote stap. Ik ben nou eenmaal niet zo’n held in dat soort dingen…... en nu kan ik dus op de Hydrovane stappen. Etienne heeft ook maar meteen een zwemplateau besteld, want die zag mij alweer in de haven drijven…. (heb ik al eens gedaan na een avondje stappen op Terschelling bij Café Wessel, maar dronken was ik niet! )

Gisteren was het lekker weer, dus zijn we met allerlei kleine klusjes buiten bezig geweest en heb ik de punt helemaal gestofzuigd. Al het gruis van het polyester schuren en het kluswerk van Etienne ligt nog overal. En dan echt overal! Onder de luiken op de vloer, onder de banken en noem maar op. Ik weet nu goed hoeveel ruimte we hebben… en ik heb door de troep eer van mijn werk! Alleen vond ik het te lekker weer om nog meer te stofzuigen, dus dat komt nog wel. We hebben de verstaging gespannen. Dat was best een gedoe, met een rolmaat en plakband. Er wordt dus toch maar gekeken voor een echt ‘stagspanner’.

Vandaag hadden we regen, de lucht zat ook echt potdicht. We wilden de zeilen erop zetten, maar dan is droger weer iets fijner, dus de zeilen liggen nog in de auto. Morgen weer een poging. Omdat Etienne verschillende kleine spulletjes moest hebben om weer verder te kunnen, besloten we ‘s middags om dan maar naar Kok Watersport in Rotterdam te gaan. Het is een grote plezierige zaak, goede service en ze hebben er super veel! Tja, het is niet gek dat ze ons al kennen bij Kok en een praatje aanknopen…we hebben er al aardig wat geld heengebracht! Ook vandaag weer, want je gaat voor wat dekdoorvoertjes, sluitingen, garen, enz… en neemt toch ook maar meteen een nieuwe val voor het grootzeil mee. Daarnaast hebben we bovendien een nieuw stuurwiel besteld. Met de deksel van de bakken die nu uit één stuk zijn, kunnen ze eigenlijk niet meer open. Dus hebben we een inklapbaar stuurwiel besteld…. Jawel…. Maar ik heb zoveel zin in heerlijke avonden voor anker, dus zijn alle nadelen en grote uitgaven snel vergeten.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.