Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Kòrsou Pabien | Home | Bubbles »

Yoga op de visafslag

Woensdag 12 oktober 2011 @ 22:39 Jawel! Het is zoals het er staat. Maar het viel mee hoor, geen schubben tussen mijn tenen tijdens de Rots, geen vissenhoofden onder mijn knieën bij de Hond, geen smerige lucht in mijn neus tijdens de Hoofdstand en ik heb geen inktvis geplet tijdens de Cobra. Het was er netjes schoongemaakt en zo een heerlijk plekje eigenlijk. Op zondag zijn de vissers ook gezellig thuis bij vrouw, vriendin of Dushi, dus wij konden ongestoord onze stijve ledenmaten aandacht geven.

Larry, van het Amerikaanse jacht, de Debonair, was onze yogaleider. Hij deed het erg goed, duidelijk en heerlijk met heel veel uitleg. Omdat het niveau erg verschillend was, hebben we wat staande oefeningen gedaan. Maar wel hele fijne en zeker omdat ik deze aan boord ook kan doen!! Kijk, de Hond en de Cobra, dat gaat niet, maar deze wel. Volgende week zondag, gaat hij ook andere oefeningen geven, die we ook aan boord kunnen doen. Het was weer heerlijk, zo’n yogalesje! Weer mijn stijve spieren wat losser gemaakt en daardoor me ook weer gerealiseerd dat ik het echt vaker móet doen. In NL kon ik soms vreselijk stijf zijn en door de warmte hier gaat dat veel beter, maar ervaring leert dat yoga ook heel goed helpt. Dat merkte ik in NL al heel goed. Dus toch maar niet zo eigenwijs zijn, denk ik.

Tijdens de Rots, had ik, vanaf de visafslag een mooi uitzicht. Ik zag onze (tijdelijke) kanariegele autootje, met daarachter een schitterende palmboom met daarnaast af en toe het beeld van een locaal vissersbootje, met op z’n kont heel groot ‘Curaçao’. Ik kon, terwijl ik in rust ademhaalde, niet vergeten waar ik was. En ik voelde me extra ontspannen.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.