Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« So long farewell... | Home | Wat een poppenkast! »

Spiegel

Donderdag 20 oktober 2011 @ 20:04 En dan zijn we weer in Aruba, de eerste in alfabet van de ABC-eilanden, voor ons de laatste in rij. Alle drie de eilanden zijn erg verschillend. Een van de reden is dat Aruba al het langste onafhankelijk van NL is, sinds 1986. Nou ja onafhankelijk, op geld, middelen voor veiligheid en buitenlandse zaken na dan.
.
Het water was gisteren, met het hierheen varen, als een spiegel, een schitterende rimpelloze zee, waarin je je haar kon kammen. Net zoals eer-eergisteren op het Spaanse Water. We zijn eergisteren naar Santa Cruz baai boven in Curaçao gevaren om zo de afstand te verkorten. Gisteren een lange dag naar Aruba, waar we nog net voor het donker ons anker lieten vallen in de Barcadera baai, onder de geur van het vuilnisbelt. Vanochtend meteen naar de steiger gevaren en ingeklaard bij de douane en immigrations. En nu liggen we hier, bij Oranjestad voor anker.
.
Eer-eergisteren was onze laatste avond op het Spaanse Water. Het was een bijzondere avond. Ik kreeg namelijk gewoon hoogtevrees toen we in Mr. Ed terugvoeren naar onze boot. Het was al donker en de wind was ook al gaan slapen. Het was een druilerige avond geweest, met verschillende regenbuitjes. Grote dikke wolken hadden zich samengepakt aan de hemel. Vanaf onze dingy in het water kijkend, zag ik de grote dikke watte wolken weerspiegeld, Maar ook alle boten konden zichzelf bekijken in het spiegelgladde wateroppervlak. Met de wolken boven en beneden me, voelde ik me zweven en licht door het vreemde gevoel van hoogte. Het was schitterend! Ik kon niets anders dan kijken naar de boten, die er erg raar uitzagen met een dikke bolletjes romp en boven en onder een mast. Met weemoed dacht ik terug aan de vele keren dat ik hier gevaren had, mopperend vanwege het zoute opspattende water. Nu, dit spiegelgladde water was het (voorlopig) laatste ritje terug naar la Luna op het Spaanse Water.
.
Het compleet rimpelloze wateroppervlak weerspiegelde ook onze laatste avond. Samen met de Panache zijn we lekker gaan eten en nog wat geborreld bij De Heeren. Het lekkere eten In de Tropen was al een cadeautje, het smaakt daar echt áltijd lekker, maar het schitterende schilderijtje van Annet was het toetje. We hebben mooie herinneringen aan Curaçao. Eens kijken wat dit naastgelegen zusje, Aruba, ons brengt.
-----
At 20-10-2011 17:48 (utc) our position was 12°30.55'N 070°01.93'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.