Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Spiegel | Home | Klompen »

Wat een poppenkast!

Vrijdag 21 oktober 2011 @ 21:47 Was het eerste wat ik dacht toen ik aan land ging in Aruba. Volgens mij is de tekenaar van de Efteling en Disney World gestrikt om de cruise ship entrance van Aruba te tekenen en nog een paar shoppingmalls in de buurt. Ik hou echt wel van gekleurde gebouwen, maar dit?! Het is gewoon net een zuurstokfestijn. In dit kleurrijk gebeuren zijn alle juweliers van de hele wereld neergestreken, de Gucci's, Bulgari's en Hilfingers en wat locale ondernemers. Ik denk dat in Oranjestad toch zeker een dikke 20 km aan shopping gebeuren is. Best leuk, maar wel met een (goedgevulde) portemonnee. Op zich is er wel altijd wat te zien, gisteren lagen er twee cruiseschepen aan de kade, dus het was een drukte van jewelste. En wat de voordelen van dit soort Amerikaanse gebeuren dan weer zijn…een Starbucks! Hoezo zijn alle drie de ABC-eilanden verschillend? Rustig Bonaire, met waanzinnige duikstekken, gezellig Curacao, met het schitterende monumentale Willemstad en Aruba met een hele cruise schip en toerisme poppenkast.
.
Maar zoals altijd, een eerste indruk kan altijd veranderd worden. Vandaag is daar weinig ruimte voor, want het regent pijpenstelen! We zijn al achter het rif gekropen vanwege de hoge golven. Rondom Aruba loopt een rif, waarachter je dus heerlijk beschut kunt gaan liggen. Eerst hadden we vanochtend een militaire ceremonie. Een NL's fregat meerde aan in Oranjestad en werd onthaald op de gebruikelijke manier, met kanonschoten en reveille met iedereen in het gangboord. Schitterend gezicht!!! Daarna begon het steeds en steeds harder te waaien. Het was voorspeld en we waren er al bang voor, we lagen namelijk zo, dat de golven in de baai steeds hoger werden. Op een gegeven moment zelfs zo hoog dat we in het golfdal de grond raakte. Dus maar snel ankerop en lekker beschut wegkruipen achter het rif. De meeste boten van de ankerplek (Paarden baai) hadden hetzelfde plan opgevat. We lagen al redelijk naast het vliegveld, nu liggen aan het begin van de landingsbaan. We zijn tussen de landingslichten doorgevaren en liggen daar net voorbij voor anker. Etienne vermaakt zich dus kostelijk met het kijken naar het landen en opstijgen van de vele vliegtuigjes, maar ook met het steeds wilder wordende water in de baai. We zagen mensen met een dingy gewoon loskomen van het water. Verder regent het al heel de tijd, dit wordt een dagje cocoonen aan boord geloof ik!
-----
At 21-10-2011 18:52 (utc) our position was 12°30.55'N 070°01.93'W


een reactie

Die foto van het meest kitscherige gebouw hoef je niet meer te sturen, ik heb hem al gezien op bovenstaande foto, aj wat een wansmaak. Misschien nog een mooie compilatie maken van de cruiseboottoeristen? Ajo!
Annet () - Zaterdag 22 oktober 2011 @ 15:34  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.