Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Klompen | Home | Echt »

Generale

Woensdag 26 oktober 2011 @ 05:43 Gisteren en vandaag waren de generale repetities voor het bezoek van de Koningin. De Koningin komt eind deze week naar Aruba. Samen met Willem-Alexander en Maxima brengt zij een bezoek aan alle Caribische eilanden die horen bij het Koninkrijk der Nederlanden; Aruba, Bonaire, Curacao (al is dat nu nog een vraagteken), Sint Maarten, Saba en Statia (oftewel Sint Eustatius).
.
De grote boulevard hier langs de kust is al volop versierd met oranje, rood, wit en blauwe slierten. Gisteren liepen we over deze boulevard die ineens afgesloten was. Voor het 'Parlamento di Aruba', oftwel het Parlementsgebouw van Aruba, zagen we dat mensen officieel werden onthaald. Wij snel gaan kijken. We zagen dat een kleine vrouw, met blauwe jurk en Koninklijke sjerp, ontvangen werd. Wij grapten nog, dat lijkt toch niet echt op onze Koningin. Ze had wel een kapsel a la Bea, ook zo'n jurk en de typische koninginneschoenen. Wij moesten al wel een beetje giechelen. Toen we het vroegen aan iemand die erbij hoorde, bevestigde zij inderdaad dat dat de Koningin moest voorstellen, ze waren aan het repeteren voor vrijdag. Wij moesten er erg om lachen, zeker denkend aan dat ze dus iemand gezocht hebben die 'op de Koningin leek' en haar dan ook nog op een bepaalde manier aankleden. Is dat echt nodig voor een repetitie? Humor!
.
Toen wij vandaag de krant lazen, stond het er zelfs in. Ze waren aan het oefenen geweest. Ze komt dus vrijdag hier naar Oranjestad. 's Middags is er een festival in een park aan de rand van Oranjestad. Wat, waar en wanneer is erg vaag. Het 'VVV' wist van niets en andere locals gaven aan dat het bewuste park nog een grote bouwplaats is. Vanmiddag hoorde we dat het park achter een hippe strandtent is, vlakbij waar wij voor anker liggen.
.
Omdat we weinig verplichtingen hadden, de Koningin is er toch nog niet, zijn we vanmiddag gaan kijken. En we vielen meteen weer in een generale repetitie! Er komen 8 podia waarop de meest vertegenwoordigde bevolkingsgroepen hier in Aruba een locale dans uitvoeren. Dat zijn dan de Filippijnen, China, India, Venezuela, Colombia, Portugal, de Dominicaanse Republiek en Aruba. Heel grappig om te zien en volgens mij dachten ze dat we journalisten waren, we kregen veel aandacht en we konden met iedereen een praatje maken. Totdat…..de 'Koningin' kwam natuurlijk. Want ja hoor, ook daar werd de 'Koningin' weer bijgehaald, dit keer met 'Maxima' (met hoed en hoge hakken natuurlijk) en 'Willem-Alexander' (weet niet goed wie dat was, hoop voor Willem, niet die dikke knul die erbij liep). Heel grappig om te zien hoe ze de 'kenmerken' van het Koninklijk Huis eruit hebben gepakt, je zou bijna denken dat het Carlo en Irene waren. Al deden die het een vorige keer stukken beter. En ja, het park…dat wordt blijkbaar officieel geopend vrijdag, maar er waren nog minstens net zoveel stratenmakers bezig als dansers.
-----
At 25-10-2011 02:25 (utc) our position was 12°30.55'N 070°01.93'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.