Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Paasweekend | Home | Winter »

Online

Zondag 04 november 2007 @ 00:00 Wat schandalig, het is meer dan een jaar geweest dat ik het logboek heb bijgehouden, Het is hier de afgelopen tijd dus erg stil geweest, maar dit was niet zo op La Luna. We hebben heerlijke weekendjes gehad in het voorseizoen en in augustus hebben we 3 zalige weken gezeild langs de Nederlandse kust tot en met Borkum (Duits Waddeneiland).

Twee weken geleden hebben we nog een heerlijk weekje gehad langs de Belgische kust. We hadden een week met veel zon en 1 nacht + ochtend regen, toppie dus! Het verslag + foto’s kunnen jullie hier vinden en in het stukje ‘Reisverhalen’. Hier komt later ook het verslag van de zomervakantie.

Inmiddels zijn we al weer volop aan het klussen. De ankerlier staat erop, maar moet nog ‘bekabeld’ worden. Daarnaast hebben we weinig kastruimte. Ik weet, dat is normaal op een zeilboot, maar bij ons is het wel erg weinig;-) Dus Etienne heeft zich ook op (euh of ‘in’) de punt gestort. Daar waren al wat extra kastjes, maar deze kunnen wel wat groter en we gaan 1 kant doortrekken met kastruimte. Gisteren hout gehaald, dus dat ligt heerlijk te geuren in de woonkamer!

Onze grootste genua heeft nu toch wel echt zijn beste tijd gehad. Het laatste weekje hoopten we dat hij het zou redden (we hadden wel een spare bij ons..) en gelukkig dat ging. We zijn nu wat offertes aan het opvragen. Als jullie nog goede ervaringen hebben met een specifieke zeilmaker, deze zijn welkom! Ik vind dit echt zo’n gevalletje van ‘tussen de vele bomen’… want ze maken elkaar niet veel en echte slechte zijn er tegenwoordig volgens mij niet meer.

Iets anders heel leuk om mee verder te dromen, zijn de boeken die deze week binnenkwamen. ‘World Cruising Handbook’ en ‘World Cruising Routes’. Geweldig waar je allemaal niet heen kunt met je zeilboot!!!!!!


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.