Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Into the bush | Home | El Libertador »

Kerst gekte

Woensdag 16 november 2011 @ 13:51 Het voordeel van in een haven liggen is dat je lekker zo van boord kunt stappen, vaak heerlijk kunt douchen en wat makkelijker een paar keer per dag de stad in loopt. Dat doen wij dan ook. ’s Ochtends doen we wat kleine klusjes, zoals wassen, nog wat dingen opruimen of monteren. En dan lopen we ’s middags, als het wat koeler is Santa Marta in. Ik blijf het zo’n waanzinnig mooie stad vinden. De gebouwen, de mensen, de sfeer. Ik raak er niet over uitgepraat en op uitgekeken. Elke keer lopen we weer een andere route door de stad en ontdekken weer nieuwe winkeltjes, nieuwe pleinen en nieuwe gebouwen.

Kerst is hier, in dit katholieke land, een groot feest. Het wordt thuis gevierd met de familie, maar zodra Halloween is geweest, barst de gekte los. Ik weet niet hoeveel winkels wij al hebben gezien, die helemaal, tot de nok toe vol gepakt zijn met kerstversieringen! Daarnaast staan er, naast de vele andere kraampjes op straat, evenzoveel kraampjes met kerstspullen: van hele (nep)bomen tot knipperende snoeren in alle kleuren en spuitbussen (nep)sneeuw tot dansende Kerstmannen.

Ook komen er elke dag nieuwe versieringen bij, in het park, op de boulevard en op de pleinen. Groene bomen, rode pakjes, witte bomen, rood en groene versiering aan de lantaarnpalen, je kunt het zo gek niet bedenken. We zaten een lekker verse jus te drinken en ja hoor, komt een vrachtwagen aanrijden volgeladen met, wat later als het donker is blijkt, groene cactussen. Ik hou er wel van, nu mag het even lekker kitsch. ;-)

PS De foto’s van Aruba staan in het (nieuwe) fotoalbum, klik op foto’s, links in het menu. Ook is de planning geüpdate. En ik zal langzaam maar zeker oude berichtjes (vanaf het vertrek van Aruba) erbij zetten, dus scroll ook even naar beneden om te kijken of er iets nieuws staat.


een reactie

Hoi Denise, Etienne!!
Fijn dat het met jullie goed mag gaan!!Ik zou duizend doden sterven in een boot op dat diepe water, zonder kade in de buurt, maar goed die kade heeft ook niet veel nut als je dicht bij de kade in diep water valt, dan kan het net zo goed fout gaan.
Water heeft mij vanaf mijn jeugd al fascineert, schepen kijken in Zwijndrecht bij het pontje of soms in Rotterdam. Maar meestal trok het mij naar mijn favoriete plek bij het Zwijndrechts Veer.
Vind jullie hardstikke moedig hoor!
Ik heb weer genoten van jullie berichten en van de foto’s!
Tot de volgende mail! Hier is het nu 23 uur, ik ga zo pitten! Overigens, hier is het nu lekker koud! 1 graad.
Doei! Liefs en let goed op jullie zelf!

Anky
Anky () - Woensdag 16 november 2011 @ 18:02  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.