Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Weer onderweg | Home | Slechte nacht »

Cruiseschip, tonijnen en stroom tegen

Donderdag 03 november 2011 @ 00:00 Inmiddels zijn we al best wat opgeschoten. Vannacht liepen we goed door, maar met het ronden van het puntje kregen we stroom tegen. Jammer!!! Op zich raar, de stroom loopt vanaf de Atlantische oceaan, zoals wij zijn overgestoken, onder langs de Caribische eilanden de Carieb in. Hij stroomt dan door tot aan Panama, daar is natuurlijk geen doorgang en daar gaat de stroom dan omhoog om bovenin, via Cuba en de BVIs weer weg te stromen. Helaas, hier is dat dus even anders. Dit komt waarschijnlijk omdat er in deze hoek een stroomkrul ontstaat, waardoor wij dus ff stroom tegen hebben.

Wind is er nog wel, niet bizar veel, maar genoeg. We moeten nog zo'n 150 mijl, we zijn dus nog wel even onderweg. Per 24 uur doen we, nu met de stroom tegen, namelijk maar zo'n 100 mijl.

Gisterenavond hadden we wat afwisselingen. Het is een druk gebied met scheepvaart naar de verschillende eilanden en vaste land. Maar ook cruiseschepen varen hier rond. Grote, lichtbollen zie je dan komen. Op de AIS zien we al die schepen varen en waar ze naar toe gaan en hoe ver ze nog ten opzichte van ons zijn en wel of geen ramkoers. Wij zenden ook dat signaaltje uit, dus zij zien ons ook. Maar vannacht bleef de Horizon, groot cruiseschip dat we in Aruba ook aan de kant hadden zien liggen, toch verdomd lang op ramkoers. Ik hem maar opgeroepen, of hij ons had gezien? Ja, hij had ons gezien. Stilte. Verdikkeme, je gaat dan niet zeggen, “waarom zit je dan nog steeds op ramkoers?” Ik heb maar heel netjes aangegeven dat hij ons op 0,1 mijl gaat passeren en dat toch wel erg weinig is. Ooh, geen probleem, hij ging z'n koers meteen verleggen. Wat wilden wij? Bakboord uit of stuurboord uit? Naar links of naar rechts dus. Haha, dat maakt ons niet uit, als hij maar 'oprot' van deze koers. Hij week netjes uit en wenste mij een 'goede dienst'. Haha! Heel lief, alleen is mijn dienst iets anders dan die van hem, denk ik.

Het is verder mooi weer en een relatief rustig zeetje. We zien de bergen van Colombia (nog geen sneeuw op deze) al en kregen vanochtend bezoek van 4 wespen, dat was wel even minder.

Heel de dag waren er om ons heen tonijnen aan het jagen. Springen, salto’s en bommetjes. Een waanzinnig schouwspel. Ik had wel trek in een tonijntje, maar kon door de mooie kunstjes het niet over mijn hart verkrijgen om een lijntje uit te gooien…. Laat ze maar even zelf lekker eten. ;-)

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.