Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Cruiseschip, tonijnen… | Home | Bienvenida en Santa M… »

Slechte nacht

Vrijdag 04 november 2011 @ 00:00 ’s Nachts, onweer! En hoe! Etienne neemt mijn wacht over. Ik geef al aan dat het onweer steeds heftiger wordt en dichterbij komt. De flitsen doen gewoon zeer aan je ogen. Ik lig net in bed en voel dat de wind nu helemaal over is. Ik kruip er maar weer uit, de zeilen moeten ingerold worden. Ik slaap toch niet en het is fijn dat met z’n tweeën te doen. Op het moment dat Etienne de boom van de Genua aan het opruimen is, barst de hemel open. Met heel veel regen, mega veel wind en nog meer onweer en donder. Dit is niet leuk!! De bliksem komt kaarsrecht naar beneden en horizontaal tegelijk. Het rommelt rondom ons en we ruiken de ozon. De flitsen zijn vreselijk irritant en de regen…ja, die ook. Wat een bizar weer!! Ik kruip mijn bedje weer in, toch maar proberen te slapen. Etienne gaat voor de kajuitingang zitten, zo kan die open blijven en komt er geen regen naar binnen.

Op het moment wij weer wisselen, 3 uur later, is het over. Maar dan ook helemaal over. Geen regen, geen wind. Nog wat gerommel en geflits in de verte. De kuip droogt langzaam op en we komen weer in ons rustige ritme.

Het blijft zo heel de dag. Vanaf Cabo de Velo, Kaap van de Wind, is de wind op. Daarentegen is het wel heiig. Jammer, want zo kunnen we de besneeuwde bergtoppen nóg niet zien!

Als het begint te schemeren krijgen we een escorte van een mega groep dolfijnen! Waanzinnig! Dit zijn hele slanke, grote dolfijnen met een spitse snuit. Ik blijf net zolang op de punt totdat ik een botte kont krijg van het zitten op het dek. Het is inmiddels donker en door het schijnsel van de maan en de lichte buiken van de dolfijnen kun je ze nog prima zien. Wat genieten we weer.

Net over twaalf ’s nachts laten we ons anker vallen voor de grote stad Santa Marta. Een stad met rechts en links wat hoogbouw en verder? Dat gaan we morgen ontdekken. In ieder geval bruist de stad nog steeds zo laat. Typisch voor de Spaanse cultuur.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.